Sten fejrer sin runde fødselsdag i butikken

Sten fejrer sin runde fødselsdag i butikken
Sten Møller og personale har nogle travle dage med fødselsdagstilbud i Intersport. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 11. NOV 2021 • 13:32
Holger Larsen
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
11. NOV 2021 • 13:32

Sten Møller, der ejer Intersport i Rønne, fejrer 50 års fødselsdag med gode tilbud til kunderne.

Den røde løber er lagt ud, der er konfetti på gulvet, og der er masser af kunder i butikken.

Ejeren af Intersport-butikken i Snellemark i Rønne, Sten Møller, fylder 50 år fredag den 12. november, og den runde fødselsdag fejres i butikken med masser af gode tilbud. Dem har han annonceret med i ugeavisen og i en video på Facebook. Det virker, kan man se.

Så fødselsdagsfejringen må vente. Her og nu er der brug for chefen i butikken.

Sten Møller har i stort set hele sit arbejdsliv arbejdet i sportsbutik.

– Det er måske lige før, at jeg også har 25 års jubilæum i år, funderer han.

– Jeg er udlært i den gamle Kvickly i Rønne. Jeg har været på idrætshøjskole, i militæret, lavet lidt forskelligt, og så startede jeg Hos Nalle i Aakirkeby, fortæller Sten Møller, der oprindelig er fra Nylars, men har boet i Rønne i hele sit voksenliv.

– Vi spillede jo meget håndbold dengang i Aakirkeby, og Nalle kom i hallen, og så spurgte han mig, om jeg ville arbejde i hans butik. Måske fordi han gerne ville have en medarbejder, der var sportsinteresseret, og som blev på øen, fortæller Sten Møller om optakten til det mangeårige samarbejde med Ronald Nalle Hansen.

– Jeg arbejdede Hos Nalle i Aakirkeby i mange år. Vi lavede butik herude i Rønne, og vi gik i partnerskab, og så skiltes vi for en del år tilbage.

Sten Møller har arbejdet i sportsbutik i det meste af sit voksenliv, og det har han ikke tænkt sig at ændre på. Foto: Jacob Jepsen


Sommerbutikker er en succes

Det var i 2014, at Sten Møller blev eneejer af butikken, som dengang var en Sportigan. I 2018 skiftede han kæde til Intersport. Det er slut med sportsbutik i Aakirkeby. Til gengæld driver Sten Møller ved siden af forretningen i Snellemark også tre sommerbutikker – i Svaneke, Allinge og Gudhjem.

Sommerbutikkerne har på grund af de mange turister på Bornholm bidraget væsentligt til gode resultater i Intersport i de seneste par år. Så de fortsætter, selv om Sten Møller erklærer, at det er et knokkel.

– Det trækker tænder hele sommeren, og jeg holder først ferie om efteråret eller vinteren, og så plejer vi at tage ud at rejse.

Hverdagen som selvstændig butiksejer byder på mange arbejdstimer, men Sten Møller kan ikke forestille sig at skulle skifte spor.

– Det bliver nok det, jeg skal lave, til jeg går på pension. Jeg kan frygte, at der ikke står nogen klar til at overtage vores butikker til den tid. Der er ikke den samme prestige i at være i tøj- og sportsbutikker, som der var, da jeg startede i branchen. Men det må vi se på til den tid, siger han.

Nu er det padeltennis

Sten Møller hamrede i sine håndboldmæssige velmagtsdage masser af bolde i kassen, blandt andet som divisionsspiler i Aakirkeby, da håndbolden havde sin seneste storhedstid på Bornholm.

– Der er ikke meget håndbold tilbage på Bornholm, og jeg har ikke noget med det at gøre længere. Jeg trænede ungdomshold i Team Bornholm i mange år, men jeg stoppede sidste år i forbindelse med coronanedlukningen. Vi rejste seks weekender på en vinter, så det var også hårdt.

– Jeg er i stedet for blevet helt bidt af padeltennis. Vi er en gruppe på otte-ti stykker, der spiller tre gange om ugen, fortæller fødselaren.

Sten Møller bor sammen med Cathrine, og de har fem piger tilsammen.