Sådan gik det Pawel i matematikfinalen

Sådan gik det Pawel i matematikfinalen
NOTITS | ABONNENT | 7. MAR 2023 • 10:42
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAR 2023 • 10:42

Pawel Wisniewski, HHX-elev i 1. b på Campus Bornholm, har netop deltaget i landsfinalen i Georg Mohr-Konkurrencen for landets skrappeste gymnasieelever i matematik.

– Jeg er desværre ikke kommet videre, oplyser Pawel Wisniewski efter at have modtaget resultatet tirsdag morgen.

Men han kan glæde sig over, at han som en af få 1. g’ere nåede frem til finalen med 48 deltagere. Da konkurrencen blev indledt med den 1. runde i efteråret, var det med et sted mellem 15.000 og 20.000 deltagere.

Pawel Wisniewski var sammen med de øvrige finalister inviteret til et vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø. Det var et fire dages ophold med foredrag, opgaveløsning samt fagligt og socialt samvær.

– Vi havde en afsluttende prøve, som sammen med resultaterne i anden runde afgør hvem der udtages til den nordiske matematikkonkurrence, fortæller Pawel Wisniewski.

Georg Mohr-Konkurrencen henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Den blev grundlagt i 1991 med det formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Georg Mohr var en dansk matematiker, der levede 1640-1697.