Kok fra Snogebæk i fornemt selskab

Kok fra Snogebæk i fornemt selskab
Casper Sobczyk kan vinde Børnenes Pris ved Generation Food Award 2023. Foto: Jesper Rais
NYHED | 24. OKT 2023 • 07:36
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
24. OKT 2023 • 07:36

Casper Sobczyk er blandt de nominerede til prisen Generation Food Award 2023.

Når fødevarebranchen i næste uge hylder Danmarks madhelte ved mejerikoncernen Arlas årlige prisuddeling, er en bornholmsk kok med i opløbet om en af de syv priser. I alt er 21 kokke nomineret til en Generation Food Award 2023, der går til ildsjæle, som sikrer, at de næste generationer tidligt i livet får sunde og bæredygtige madvaner.

– Det er utroligt vigtigt for os at hylde de mange ildsjæle, som hver dag gør en positiv forskel for børn og unges madvaner. Både for at skabe motivation for at fortsætte deres fantastiske arbejde, men også for at inspirere andre lokale madhelte til at gøre dem kunsten efter, siger landedirektør Henrik Lilballe Hansen fra Arla Danmark i en pressemeddelelse.

Den bornholmske kandidat er Casper Sobczyk, som er nomineret til Børnenes Pris. Den går til ildsjæle, som inspirerer børn til at gå i køkkenet og lave mad, og de tre kandidater er udpeget Arla Fondens børnepanel med seks børn i alderen 13-14 år.

– Generation Food Award er en fejring af dem, der går den ekstra mil for at give børn og unge sunde og bæredygtige madvaner. Derfor er det kun naturligt, at børnene selv har en pris, hvor de får mulighed for at hylde dem, der inspirerer dem allermest til at gå i køkkenet og lave mad, siger direktør i Arla Fonden og juryformand Sanne Vinther i pressemeddelelsen.

Casper Sobczyk er nomineret sammen med madblogger Rasmus Smedstrup samt madblogger og kogebogsforfatter Karen-Elisabeth Gadtoft.

Kokken fra Snogebæk blev verdensberømt på grund af sin smørbøf. I dag er han verdensberømt her på øen som tv-kok på TV 2/Bornholm, hvor han laver programmer sammen med Sofie Andersen. Han driver restauranten Capa i hjertet af København og laver også mad i "Go' morgen Danmark" og "Go' aften Live".

Generation Food Award uddeles mandag den 30. oktober i Industriens Hus i København.