Prisuddeling blev bornholmsk triumf

NOTITS | ABONNENT | 4. OKT 2022 • 07:44
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
4. OKT 2022 • 07:44

Både Sussie Holmtoft og Gorm Wisweh vandt en pris ved Generation Food Award.

 

Det blev en bornholmsk triumf, da Arla Fonden mandag uddelte Generation Food Award, der hylder hverdagens madhelte, der gør noget særligt for at skabe gode vaner blandt børn og unge. Der blev uddelt priser i otte kategorier, og i to af dem kunne bornholmere lade sig hylde.

Årets fællesskaber hylder en ildsjæl, som bruger maden og måltidet til at skabe stærke fællesskaber blandt børn og unge. Den gik til Sussie Holmtoft, som i mange år har arbejdet med at undervise børn og unge i madlavning og madmod og den vej igennem skabe fællesskaber. Hun er primus motor for de lokale madskoler og udviklingskonsulent i landbrugets børneorganisation 4H.

Den anden bornholmske vinder blev Gorm Wisweh, som sammen med Micki Cheng var nomineret til børnenes pris for deres partnerskab omkring Go Cook, der er Coops madprogram for børn og unge. Målet er at skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Sussie Holmtoft vandt prisen som årets fællesskaber ved Generation Food Award. Privatfoto

 

Gorm Wisweh løb med børnenes pris sammen med Micki Cheng for deres arbejde i Coops madprogram for børn og unge. Arkivfoto: Jacob Jepsen