Hun får en pris for 35 års arbejde som spejderleder

Hun får en pris for 35 års arbejde som spejderleder
Gildemester Karin Ann Nissen til venstre og årets spejderleder, Annette Pedersen, til højre. Foto: Henry Jespersen
NYHED | POULSKER | ABONNENT | 22. NOV 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | POULSKER | ABONNENT
22. NOV 2021 • 11:30

Annette Pedersen fra De Grønne Pigespejdere i Poulsker har modtaget Sct. Georgs Gildernes lederpris.

Sct. Georgs Gilderne, 2. Bornholm i Nexø overrakte forleden gildets lederpris, Den Gyldne Tveje, til Annette Pedersen fra De Grønne Pigespejdere i Poulsker.

Gildemester Karin Ann Nissen stod for overrækkelsen, som var motiveret med ordene:

"Annette startede som leder i 1985, året efter at hendes ældste datter var startet som smutte. "Det er "bare" lige halvanden time om ugen", sagde Birte Kofod, som var flokleder dengang, til hende:-) Det kan vi stadig grine over den dag i dag efter næsten 35 år og efter rigtig mange flere timer, ture, weekender og lejre.

I mellemtiden har Annette været leder i flokken for mange piger (også hendes anden nu voksne datter), været med på mange ture, weekendlejre, smuttelandsdelslejre og landslejre, senest Spejdernes Lejr i 2012.

Hun er stadig at finde i Spejderhuset i Snogebæk hver fredag til flokmøde, nu sammen med sit barnebarn, der er smutte. Og når folk spørger hende om, hvordan det kan være, at hun bliver ved, svarer hun, at det gør hun da, fordi hun synes, det er sjovt og hyggeligt. At hun har mange gode spejderoplevelser med os andre ledere og især pigerne.

Annette er altid positiv, i godt humør og kaster sig ud i opgaverne med et smil og mottoet: Det skal vi nok klare."

Ved overrækkelsen af lederprisen udtrykte gildemesteren, at gildet ønsker at påskønne denne indsats i over 35 år med statuetten Den gyldne Tveje og et gavebeløb.

Sct. Georgs Gilderne på Bornholm står med prisen for kåringen af årets spejderleder på tværs af de spejderkorps, der findes på øen.

Sct. Georgs Gilderne i Danmark er et fællesskab for voksne, der tager udgangspunkt i spejderbevægelsens principper, man støtter spejderarbejdet og udfører humanitært arbejde.