Her er vinderen af bornholmsk talentkonkurrence

Her er vinderen af bornholmsk talentkonkurrence
Olivia Thorbek Jensen vinder Sol over Gudhjem Rising Star 2024. Pressefoto
NYHED | 4. FEB 2024 • 21:25
NYHED
4. FEB 2024 • 21:25

Olivia Thorbek Jensen fra restaurant Støvlet Kathrines Hus vinder den bornholmske talentkonkurrence for unge kokke - Sol over Gudhjem Rising Star.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Konkurrencen blev afviklet på Gaarden i Melsted, og laves i samarbejde med TV 2/Bornholm, hvor konkurrencen er blevet transmitteret lørdag og søndag.

"Olivia Thorbek Jensen fortryllede dommerne med sin dessertservering, som sikrede hende sejren i talentkonkurrencen," fremgår det blandt andet af meddelelsen.

De fire dommere var enige om, at Olivia Thorbek Jensen leverede konkurrencens bedste dessert. Men det lå ikke i kortene, at hun skulle løbe med sejren.

"Efter hovedretten lå Olivia Jensen på en samlet tredjeplads sammen med Stine Hartvig Pedersen, så det var de store skyts, der skulle findes frem til den sidste time."

Olivia Thorbek Jensens menu:

Hovedret  

Lynstegt blæksprutte med en glace på Danica-æblevin Cold Hand Winery og æblecider.

Grillet kål fra Ingwersen glaceret med Cydonia-kvædevin fra Cold Hand Winery. 
Letrøget ostesauce med kartoffel, blomkålstok, bøgehatte og æbler.

Dessert 

Grillede pandekager med karamelsauce af Zephyr Caramel 35 % smagt til med Hallands Siren, flamberet med Æblevodka fra Wild Distillery samt krydderimix af kaffe, æble, kardemomme og tonka. 

Hvid chokoladecreme af Zephyr 34 % smagt til med tonka og Givrée-vanilje, karamelliseret æblekompot, frisk æble, citronverbena og sprøde jordskokker. 

Luftig Unika 30, krystalliseret hvid chokolade på Zephyr 34 %, estragon, gran og blomster. 

Bornholmsk honningsyp med fermenteret bornholmsk honning og roser  

'En kæmpe anerkendelse'

Med en samlet score på 212 point for dessertserveringen landede Olivia på førstepladsen med årets højeste score for en enkelt ret.

Med prisen følger blandt andet en præmiecheck på 20.000 kroner.

– Det er en kæmpe anerkendelse, at alt ens hårde arbejde har båret frugt, men at det var så godt, var en vanvittig oplevelse, siger Olivia Thorbek Jensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

– De andre deltagere er virkelig skarpe, så jeg vidste, at jeg skulle levere mit absolut bedste. At jeg går hen og vinder, er en kæmpe drøm, der bliver til virkelighed.

I alt dystede fire unge kokke om at blive årets rising star. Ud over Olivia Thorbek Jensen stillede André Skjødt Andersen fra Hotel Frederiksminde, Magnus Rosendahl fra Bistro BK og Stine Hartvig Pedersen fra Restaurant Domæne til start i kampen om talentprisen.

De leverede alle hovedretter og desserter på et meget højt niveau, der omfattede flere bornholmske elementer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Inspirerende rollemodel

Olivia Thorbek Jensen står til daglig i køkkenet hos Støvlet Kathrines Hus, men allerede mandag stempler hun ind i Bocuse d’Or-køkkenet, hvor hun skal hjælpe den danske kandidat op mod EM i marts. Det er med andre ord, en inspirerende rollemodel, som den nye generation af dygtige danske kokke, kan se op til, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Rising Star er skabt for at få flere rollemodeller ind i kokkebranchen. At det ender med to piger i toppen, er vi utrolig glade for, men kønsfordelingen er ikke vores udgangspunkt, når vi udvælger deltagere, siger Mikkel Marschall, direktør i Sol over Gudhjem, i pressemeddelelsen, hvori han tilføjer:

– Olivia og Stine ender ikke i toppen, fordi de er kvinder. De vinder, fordi de er gode, og vi valgte dem netop, fordi de er gode. Vi har længe holdt øje med Olivia, der har gjort sig bemærket i forskellige konkurrencer og køkkener, mens Kenneth Toft-Hansen (restauratør på Svinkløv Badehotel og tidligere vinder af Bocuse d’Or) anbefalede Stine, da jeg spurgte, om han kendte nogle unge aspirerende kokke. Vores udgangspunkt er altid at få de bedste med, som kan være rollemodeller for den næste generation.

Konkurrencens dommere

Artur Kazaritski, vinder af Sol over Gudhjem 2023

Francis Cardenau, Cardenau

Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Daniel Kruse, Det Røde PakhusDAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning