Han var i brugsen i hele sit arbejdsliv
Thorkild Munch var brugsuddeler i Østermarie i næsten 25 år.
Tidligere brugsuddeler Thorkild Munch, Østermarie, er død. Han blev 64 år.
Thorkild Munch voksede op på Lille Loftsgård i Pedersker som den yngste i en søskendeflok på syv.
Han fik allerede tidligt smag for butikslivet, da han var ungarbejder i den lokale brugs. Han kom i lære i Kvickly Rønne (som dengang lå på Store Torv) i 1977 og havde hele sit arbejdsliv i de bornholmske brugser.
Da værnepligten på Almegårds Kaserne var overstået, vendte Thorkild Munch tilbage til Kvickly som førstemand i kolonialafdelingen. Han steg i graderne og blev souschef, inden turen gik videre til den første periode i brugsen i Østermarie.
Til Østermarie
Thorkild Munch var også en periode i Super Brugsen i Allinge, inden han vendte tilbage til Østermarie for alvor i 1998 for at afløse Keld Kofoed som uddeler.
Det blev til næsten 25 år som uddeler, idet han blev nødt til at stoppe på grund af sygdom i 2022.
– Thorkild var ked af, at han ikke fik sit 25 års jubilæum den 1. februar 2023. Det var hans mening, at han ville gå af i forbindelse med jubilæet, for så skulle der nye kræfter og noget nytænkning til, siger Thorkild Munchs hustru, Trine Carlsen.
Thorkild Munch gav selv udtryk for, at han stortrivedes som uddeler i Østermarie, og i byen har man også været glade for ham, siger Finn Lassen, formand for Dagli’ Brugsen Østermaries bestyrelse:
– Thorkild har sat nogle gode aftryk i brugsen og hvert år gjort den rentabel, og han har givet en butik med en fornuftig egenkapital videre til sin efterfølger (Anne Marie Marker), siger Finn Lassen.
Blev østermariebo
Der har været flere renoveringer undervejs, og i 2008-2009 stod Thorkild Munch bag en større udvidelse af butikken i den gamle højskolebygning midt i byen.
– Det er blevet en stor og flot butik, og jeg synes, at vi har Bornholms flotteste brugs, siger Finn Lassen.
Thorkild Munch blev også østermariebo, da han og Trine Carlsen dannede par og blev gift. De nåede at få 19 år sammen.
– Thorkild havde ingen børn, men tog min familie til sig og blev farfar og morfar for børnebørnene, siger Trine Carlsen.
– Arbejdet tog meget af vores fritid, og han var meget pligtopfyldende. Men vi kom på mange gode rejser, og han kunne også lide at komme over og besøge børn og børnebørn i Kastrup og Hørsholm.
Musikken
Musikken var den helt store fritidsinteresse, og Thorkild Munch efterlader sig en kæmpe pladesamling.
– Han holdt især af det skotske band Runrig, og da han fyldte 50, rejste vi til en udendørs koncert med Runrig i Perth i Skotland, fortæller Trine Carlsen.
– Thorkild sov stille og roligt ind i sit hjem, hvilket var hans ønske, siger hun.
Thorkild Munch efterlader sig Trines tre børn og fem børnebørn, og han efterlader sig fire søskende.
Bisættelsen finder sted lørdag den 24. februar klokken 11 i Østermarie Kirke.
Totalrenovering på plads
Lad læretid tælle som fuldtidsarbejde
NYT JOB
MEST LÆSTE
Krydstogtskibe og forurening

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration