– Når turister tidligere tog til Bornholm, handlede det om sol, klipper, strand, rundkirker og Hammershus. Det er i dag i den grad blevet suppleret af fødevarer og kunsthåndværk.
Det siger Hans Jørgen Jensen, når han skal sætte ord på noget af det, han er mest stolt af at have været med til at præstere, siden han i 1995 blev sekretariatsleder og koordinator for LAG-Bornholm. Her er opgaven at skabe landdistriktsudvikling og udvikling af maritime områder for skattepenge, der via nogle EU-fonde kommer tilbage til Danmark, forklarer den nu snart tidligere koordinator.
Hans Jørgen Jensen anslår, at han i sit arbejde har været med til at kanalisere et pænt trecifret millionbeløb ud til bornholmske projekter, og her er han især tilfreds med, at den såkaldte fyrtårnsstrategi har ført til, at fødevarer og kunsthåndværk er blevet en integreret del af Bornholms identitet med etableringen af madkulturhuset i Melsted som det helt store gennembrud.
Det nok største enkeltstående projekt i perioden var dog, da LAG var med til at skubbe Folkemødet i gang.