Han bliver pensionist, men fortsætter som sportsfotograf

Han bliver pensionist, men fortsætter som sportsfotograf
Ole Mikkelsen går snart på pension, men vil gerne fortsætte med at tage sportsbilleder for Bornholms Tidende. Pressefoto
| ABONNENT | 30. APR 2021 • 13:58
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
30. APR 2021 • 13:58

JUBILÆUM

Foto: Ole Mik.

Denne korte information har der igennem årene stået under utallige billeder på Bornholms Tidendes sportssider. Typisk når det handlede om fodboldkampe med bornholmsk deltagelse i København og omegn.

Ole Mikkelsen har nemlig været "vores" sportsfotograf i hovedstadsområdet. Og det bliver han gerne ved med. For selv om 66-årige Ole Mik den 1. maj har 25 års jubilæum på Hvidovre Avis og går på pension fra jobbet den 1. august, så fortsætter han med sit eget fotofirma.

Men ellers skal fremtiden handle om den efterhånden store familie:

– Jeg har været 24 år i bank, arbejdet i 25 år med annoncer, og nu er det måske på tide at få 25 år med familien, siger han.

Bryllupsfotograf

Ole Mikkelsen fik sit store ønske opfyldt, da han fik et kamera i konfirmationsgave.

Han begyndte allerede som 16-årig som bryllupsfotograf på Bornholms Tidende. Han fandt sammen med sin bror også en niche, da de begyndte at fotografere tyske turister, når de ankom til Bornholm, og sælge dem billederne ved afrejsen. Senere fik han weekendbeskæftigelse som sportsfotograf på Bornholms Tidende og på Bornholmeren.

Fotograferingen vedblev dog at være en hobby og en bibeskæftigelse. Ole Mikkelsen startede som elev i Andelsbanken i Rønne i 1972. Han flyttede fra Bornholm i 1978 og var med til at åbne nye filialer i København.

Ole Mikkelsen er søn af Ragnhild og Olaf Mikkelsen, der bor i Rønne. Olaf Mikkelsen, af mange nok bedre kendt som Trylle Mik, var i 36 år annoncechef på Bornholms Tidende. Så på flere måder havde Ole Mik fået avisverdenen ind under huden.

Annoncekonsulent

Derfor trak det, da han i 1996 fik mulighed for at blive annoncekonsulent på Hvidovre Avis, som han i forvejen leverede sportsbilleder til. Han valgte avisen, selv om han på samme tidspunkt havde et tilbud om at blive filialchef.

Ole Mik har sideløbende med, at han tegnede annoncer, arbejdet som avisens fotograf. Kameraet havde han jo alligevel med. Senere hen blev han også annoncechef ligesom sin far.

Han elsker især at tage sportsbilleder:

– Jeg kan godt lide sporten og spændingen ved at sidde og vente på, at man får målet eller situationen, der kan give artiklen noget ekstra. Jeg er altid ekstra glad, når jeg går fra en kamp og har situationen i "kassen", siger han og glæder sig over, at netop den del er blevet lidt nemmere med den digitale fotografering.

Da Danmark vandt EM

En af Ole Mikkelsens bedste oplevelser er dog før digitalkameraets tid, og den involverer Bornholms Tidende.

Fredag den 26. juni spillede det danske fodboldlandshold i Göteborg EM-finale mod Tyskland. Og vandt sensationelt. Dagen efter skulle der i København være stor modtagelse af EM-heltene.

– Tidendes sportsredaktør Kjeld Lundbæk ringede til mig og spurgte, om jeg kunne dække hjemkomsten. Jeg startede i lufthavnen. Jeg havde ikke noget pressekort. Jeg kom bare med mit kamera og sagde, at jeg skulle tage billeder af landsholdet, når de landede. Jeg var ude ved flyveren, da Ricardo og spillerne gik ned ad flytrappen.

– Jeg kørte ud til Amagerbrogade, hvor der var proppet med mennesker langs ruten, kravlede op i en lysmast og tog billeder, da spillerne kom i den åbne bus. Ned igen, ind i bilen og af sted til Rådhuspladsen. Jeg hoppede over hegnet og fik billeder af spillerne, da de kom ind på pladsen. Jeg var med oppe i rådhussalen og med ude på balkonen og tage billeder.

– Det var en lørdag, så jeg gik i mørkekammeret og lavede billeder lørdag nat. Søndag tog jeg i lufthavnen og sendte billederne med flyet til Bornholm.

Passede arbejdet

– Jeg kan huske, at Kjeld bagefter sagde:

"Jeg kunne se i fjernsynet, at du passede dit arbejde, for jeg så, at du var ude på balkonen".

– Det sjove var, at B.T. også brugte tre af mine billeder, husker Ole Mikkelsen.

 

Ole Mikkelsen ved konfirmationen i 1968, da han fik opfyldt sit store ønske om at få et fotografiapparat. Han startede kort efter sin lange karriere som fotograf. Privatfoto