– Det startede med, at jeg var med i børnenes julehjælp på Bornholm, og det er den allerbedste jul, jeg har haft. Det med at køre ud og give de børn nogle ting og se, hvor glade de bliver. Det var, som om da jeg satte mig ved julebordet juleaften, så var der en helt anden fred indeni, fordi jeg havde været med til at gøre en forskel, og siden har det bare vokset. Det er også noget, vi snakker meget om hjemme hos os det med at hjælpe.
Din søn har samlet ind til knæk cancer. Hvad betyder det for dig, at dine egne børn også vil gøre noget for andre?
– Der blev jeg simpelthen så stolt. Hans farfar var lige død af kræft, og så kommer han og spørger: Mor, kan børn også få kræft? Så måtte jeg sige, ja det kan de desværre. Og så gik han bare i gang. Jeg blev simpelthen så stolt. Og min datter er nok endnu mere optaget af, at der er så meget uretfærdighed og forskelsbehandling i verden, og det synes hun, der skal gøres noget ved. Men det er også en balancegang, for det er jo vigtigt, at de lærer at hjælpe, men det er også noget med at snakke med dem om, at de kan jo ikke redde hele verden. Men det gør da, at man tænker, at det hele skal nok gå, når man har børn, som vil gøre så stor en forskel for andre.
Du har boet hele dit liv på Bornholm bortset fra seks uger i København, da du startede på læreruddannelsen. Hvad betyder Bornholm for dig?
– Det betyder alt. Jeg syntes, at der er ro og plads og stadig sker der noget. Jeg elsker at rejse og også bare en weekendtur til København, men så vil jeg også gerne hjem igen. Og så har jeg hele min familie herover, og de er det allervigtigste for mig. Onkler, tanter, moster, søster og mor og far. Jeg kan ikke rigtig fungere, hvis jeg er langt væk fra dem. Jeg har det bedst, når jeg kan smutte forbi, eller hvis der sker noget, så kan vi stå sammen om at hjælpe hinanden. I vores familie har vi sådan et helt fantastisk sikkerhedsnet, og det er nok også derfor, at jeg hjælper så meget andre. Det er vi vant til. Der er altid nogle, der stepper op og siger, det gør jeg, hvis der er nogle i familien, der er syge, eller hvis man har brug for snak eller hjælp. Det er kommet lidt ind med opdragelsen.