Eva-Maria har skrevet årets bedste diplomprojekt

Eva-Maria har skrevet årets bedste diplomprojekt
Foto: Klaus Holsting
NOTITS | 25. NOV 2022 • 18:00
NOTITS
25. NOV 2022 • 18:00

Eva-Maria Glimberg, der er lærer på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby, har skrevet årets bedste diplomprojekt.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Hendes projekt er skrevet på Københavns Professionshøjskole og handler om Udviklingsmæssig Sprogforstyrrelse, DLD, der er årsag til, at nogle børn har varige vanskeligheder med at forstå, producere eller bruge det talte sprog.

I begrundelsen for, hvorfor den bornholmske lærers projekt er så godt, står der:

”Eva-Maria Glimbergs overbevisende PD-projekt er allerede originalt og vigtigt i sit tema: Den oversete udviklingsmæssige sprogforstyrrelse DLD og dens betydning for elevers muligheder i skolen. I casestudiets form afdækkes 12-årige Fridas komplekse udfordringer gennem analyser af flere sprogtest og interview med hendes forældre, lærer og talepædagog, og der foreslås løsninger, som matcher problemstillingens kompleksitet. Et teoretisk og analytisk meget stærkt og ikke mindst vigtigt projekt – indfølende og opmærksomt over for elevens behov!”

Lige efter hun havde modtaget prisen, sagde Eva-Maria Glimberg til tilhørerne i salen:

– Jeg er meget glad og meget berørt over at stå her i dag. Tak til dommerne, fordi I har valgt netop mit projekt. Det kan være med til at sætte fokus på en meget vigtig udfordring.

Hun blev hædret ved en prisfest i København den 25. november afholdt af lærerprofessions.dk, der drives af landets professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen i fællesskab.

Det er 11. gang prisfesten afholdes.

Projekterne bliver indstillet af eksaminatorer og censorer på landets professionshøjskoler.

Foruden titlen modtager Eva-Maria Glimberg en statuette, 10.000 kroner og et boggavekort på 3.000 kroner fra Akademisk Forlag.