'Det er en turbulent tid at blive ny leder i'

'Det er en turbulent tid at blive ny leder i'
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 13. MAR 2021 • 07:15
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
13. MAR 2021 • 07:15

Dagens navn: Heidi Marker. Den nye skoleleder for Liberalt Oplysnings Forbund på Bornholm vil gerne tilbyde "anderledes kurser".

Hvad har du tidligere arbejdet med?

– Jeg er uddannet sosu-assistent, men har fået en skade i nakken. Jeg er derfor blevet tilkendt fleksjob. I de seneste syv-otte år har jeg undervist meget i svømning og været så heldig, at det er blevet mit fleksjob. Jeg har været ansat i både DGI, AOF og LOF og i Gudhjem Idrætsforening.

Hvordan gik det til, at du blev ny skoleleder i LOF Bornholm, og hvorfor ville du gerne have det job?

– Jeg overvejede det, da jeg hørte, at Aage Larsen stoppede, og så blev jeg spurgt, om jeg var interesseret. Jeg sagde ja, fordi jeg altid har interesseret mig for, hvilke kurser man kan gå til, og jeg synes, at det vil være spændende selv at arrangere kurser og måske få et lille "twist" på, så det måske kan blive lidt anderledes, end det vi plejer.

Hvordan har du det med at blive ny skoleleder, mens samfundet stadig er præget af coronapandemien?

– Det er en turbulent tid at blive ny leder i. Lige nu undersøger vi, hvad vi kan og ikke kan som aftenskole. Vi kan nu tilbyde aktiviteter igen, i første omgang udendørs. Derfor ligger mange ting nu i dagtimerne, hvor det stadigvæk er lyst. Det bliver så dejligt. Jeg kan selv mærke, at jeg savner min undervisning og deltagerne på mine hold.

– Coronatiden har også gjort, at vi skal tænke kreativt. Jeg synes, at det er spændende, at vi ikke bare ser coronaen som noget negativt, men at vi kan vende det til noget positivt.

– Vi har rigtig meget brug for at komme hjemmefra og møde nogle mennesker, og kan man møde nogle med samme interesse, kan de måske blive nye venner.

Hvad er succeskriteriet for dig som nye skoleleder?

– At LOF vækster, og at vi holder nogle kurser folk snakker om. Jeg vil gerne sætte nogle skibe i vandet og så bliver det spændende, om de holder vand allesammen. Jeg har ikke prøvet det før og vil bare kaste mig ud i det for at gøre mine egne erfaringer.

Hvad laver du i din fritid?

– Vi er ivrige campister. Vi har en fastliggerplads på Dueodde, hvor vi tilbringer hele sommeren.

– Ellers er min fritidsinteresse meget det, jeg har gjort til mit arbejde. Jeg er instruktør for flere forskellige svømmehold – babysvømning, børnesvømning, vandtilvænning og handicapsvømning. Jeg går ikke så meget op i teknikken i svømningen. Jeg synes, at det er meget sjovere at gøre folk glade for vandet, og at folk finder ud af, hvad de kan bruge deres krop til i vandet.

 


Heidi Marker

49 år.

Bor i Nexø.

Instruktør for forskellige svømmehold og engageret i bestyrelsesarbejde i DGI og Gudhjem Idrætsforening. Fra 1. februar skoleleder i LOF Bornholm.

Gift med Michael (elektriker hos Nielsen El)

Har fire børn – to piger på 29 og 23 år og to drenge på 14 og 11 år.