Ny skoleleder vil have kursisterne ud i det fri

Ny skoleleder vil have kursisterne ud i det fri
Heidi Marker vil gerne lokke kursisterne i LOF med ud i det fri. Meget undervisning kan sagtens foregå udendørs, mener hun. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 13. MAR 2021 • 11:53
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
13. MAR 2021 • 11:53

UNDERVISNING

Coronarestriktioner og herunder et loft for, hvor mange man må været forsamlet. Det er forhold, der ikke gør det nemt at drive aftenskolevirksomhed. Men den nye skoleleder i LOF Bornholm, Heidi Marker, tager kampen op. For meget af undervisningen kan da sagtens foregå udenfor i det fri, mener hun.

Heidi Marker har den 1. februar afløst den mangeårige skoleleder i LOF Bornholm, Aage Larsen.

Forårets kurser er ved at være klar. Der vil være gåture med stående yogaøvelser, groove-dans på Balka Strand, strikkekurser i Almindingen for både nye og erfarne strikkere og et malerkursus i den bornholmske natur. Alt sammen i det fri, hvor coronarestriktionerne kan overholdes.

– Måske passer det meget godt ind i tidens trend. For hvorfor skal vi stå inde i et lokale og male, når vi kan være ude i den sikre natur i stedet for. Hvorfor skal vi sidde inde i et lokale på en skole og have tysk, når vi kan gå rundt i naturen og i byerne og tale tysk om det, vi ser og oplever, siger Heidi Marker om tiltagene.

Heidi Marker fra Nexø er ny skoleleder i Liberalt Oplysnings Forbund på Bornholm. Foto: Berit Hvassum

 

Livskvalitet

Den nye skoleleder mener, at de rammer, som aftenskolen skaber, er særligt vigtige efter en periode med nedlukning.

– Det giver livskvalitet at være aktiv sammen med andre. Ensomhed er blevet et større problem i 2020. I dag går man ikke bare ud på gaden og finder nye venner. Vi har brug for noget at være sammen om. I LOF mødes mennesker om en fælles interesse. Interessefællesskabet er vigtigt for, at der kan opstå nye venskaber, tror jeg. Det spændende er, at vi alle sammen kan lære noget af hinanden, selv om vi er forskellige steder i vores liv. Det er det, aftenskolen kan, siger Heidi Marker.

Det er dog så som så med "aftenskole". Da meget undervisning i foråret kommer til at foregå udendørs, vil dagtimer og weekender blive taget i brug.

I skole derhjemme

Der bliver også mulighed for at gå i aftenskole derhjemme. Man kan allerede være med i online-undervisning i sprog, bevægelsesfag, tegning og flere andre ting.

Fra den 15. marts kan man være med i LOF’s online kunsthøjskole, der bliver ledet af tv-vært, journalist og kunsthistoriker Peter Kær. Den udbydes i samarbejde med Bornholms Museum og fem andre af landets mest eftertragtede museer.

Heidi Marker vil gerne udvikle nye aktiviteter til borgerne på Bornholm, og hun tager gerne imod ideer til nye tilbud.

– Jeg kan afsløre, at vi kan glæde os til et kursus i at støbe fyldte chokolader og et kursus i at sy ting af genbrugsstof, når tiden igen tillader indendørsundervisning, siger hun.

En anden udfordring for den nye skoleleder bliver at finde nye undervisere i afløsning for nogle af dem, der stopper.

– Det er som i mange andre foreninger, at folk bliver ældre. Jeg vil gerne have folk til at undervise andre i det, de selv er gode til. Jeg håber at finde nogle undervisere, der også har lyst til at tænke kreativt og måske arbejde lidt "anderledes", slutter Heidi Marker.

 


1945

LOF er en forkortelse for Liberalt Oplysnings Forbund.

LOF har 60 lokale aftenskoler, som tilbyder kurser og andre folkeoplysende aktiviteter i hele landet.

LOF blev stiftet i 1945 af Venstres Ungdom og Venstres Kvinder.