'Det er dejligt at kunne give børnene gode oplevelser i biografen'

'Det er dejligt at kunne give børnene gode oplevelser i biografen'
Charlotte Søgaard Carlsen. Foto: Bornholms Hospital
DAGENS NAVN | ABONNENT | 12. NOV 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
12. NOV 2022 • 05:30

Charlotte Søgaard Carlsen er formand for Børnenes Filmklub Rønne, som er i gang med sæson nummer 25.

 

Børnenes Filmklub Rønne er i gang med sin 25. sæson – hvordan skal det fejres?

– Vi er stolte over at have jubilæum. Nogle af os i klubben har været med fra starten, og andre er som jeg kommet til undervejs. Jeg har været med siden 2013, og jeg blev senere næstformand og er nu formand. Men selv om vi har en formand, en næstformand og en kasserer, er vi vi alle syv i bestyrelsen en del af det at få filmklubben til at fungere for en masse glade børn og forældre.

– Vi er afhængige af tilskud fra kommunen for at kunne få det til at hænge sammen. Derfor holder vi heller ikke noget jubilæum.

Hvordan er interessen for at være med i filmklubben?

– Vi har udsolgt på et af holdene, men vi har pladser på de to andre, og man kan sagtens tilmelde sig, selv om sæsonen er begyndt.

– Vi har 434 medlemmer, hvoraf de fleste er i alderen 6-10 år. Vi er tilfredse, selv om det havde været fint at komme op over 500, som vi har haft tidligere. Men det er svært at ramme alle. Vi har som mange andre været udfordret af corona, hvor biografen var lukket, og vi måtte aflyse film i nogle måneder. Det tror jeg er medvirkende til et faldende medlemstal i de seneste sæsoner. Det spiller også ind, at børnene har lange skoledage og andre fritidsinteresser.

Hvad er opgaverne for jer i Børnenes Filmklub?

– Vi forbereder os op til sæsonen på møder, hvor vi skal vælge og bestille film, og vi skal have andre praktiske ting på plads, blandt andet skal der laves brochurer. For år tilbage sad vi på selve dagen, hvor billetsalget startede og skrev medlemskaberne i hånden. I dag foregår billetsalget online. Det er godt for både os, der ikke får skrivekrampe, og for forældrene, der ikke skal stå i kø ude på gaden.

Hvordan udvælger I film?

– Vi har et godt samarbejde med Rønne Bio og Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber (Dabuf), hvorfra vi hvert år får tilsendt et katalog. Her er der en hel masse film, vi kan vælge imellem. Vi kigger hver især kataloget igennem, og så sætter vi os sammen for at vælge ud. Vi går mest med de nyere film.

– Vi har undervejs lavet om på holdene og aldersklasserne for at tilpasse os behovet, og vi viser film på forskellige dage for at nå ud til flest muligt.

– Der vises fem film på hvert af de tre hold. Vi starter i oktober og slutter i marts, efter at vi har sprunget december over. Vi starter altid sæsonen med lodtrækning, hvor børnene typisk kan vinde gavekort til biografen.

Hvad synes du er er det gode ved en filmklub?

– Jeg synes, at det er vigtigt at kunne glæde børn, der vil have den oplevelse, og vi kan klart fornemme, at børnene synes, det er hyggeligt at være sammen med deres venner i biografen.

– De fleste af os i bestyrelsen har store børn, og jeg har ikke længere børn, der går i filmklub. Uden frivillige ville filmklubben ikke eksistere, og desværre er det svært at få frivillige med børn i målgruppen med i arbejdet. Det vil ellers være en fordel, når vi skal vælge film. Har man lyst til at hjælpe, er man velkommen til at kontakte os.

Tror du, at der stadigvæk vil være en børnefilmklub om 25 år?

– Det håber jeg. Det er noget andet at se film på et stort lærred og med god lyd, fremfor at skulle se filmen hjemme i stuen. Men jeg tvivler på, at jeg stadig er med som frivillig til den tid. Det kan være, at mine børn hjælper til...

Hvor arbejder du?

– Jeg er rejsekonsulent i Region Hovedstadens Rejsebestilling, som ligger på Bornholms Hospital. Jeg har været med siden starten i 2017, da det blev besluttet, at der skulle etableres et fælles rejsekontor til at booke tjenesterejser for alle ansatte på Region Hovedstadens hospitaler og centre. Jeg er glad for den beslutning, så jeg kan bruge min uddannelse som rejsekonsulent, som er et fag, jeg brænder for.

– Under coronaen blev der ikke rejst så meget, så der var jeg i et år i sekretariatet i direktion og administration. Men nu er der igen mange tjenesterejser rundt omkring i verden.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg løber, går til crossgym og tager i træningscenter. Ellers bruger jeg det meste af min fritid på familien, og vi har altid prioriteret at rejse sammen med vores børn, og vi kører ture ud på vores skønne ø.

 

 

Charlotte Søgaard Carlsen

41 år.

Uddannet i et rejsebureau i København, har tidligere arbejdet i Færgens kundeservice.

Bor i Rønne Syd.

Gift med Brian.

Tre børn – Nicoline på 19, Anna 17 og Gustav 14.

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?