Café og restaurant er netop solgt. Nu venter der et helt nyt liv
Stor aldersforskel betyder ikke det mindste i kærlighed. Heller ikke selvom man både deler seng og arbejdsplads.
Hvordan var det at flytte til Bornholm?
– Det var lidt hårdt i starten, fordi man skal integreres. Her var skønt om sommeren, men jeg syntes, vinteren var svær; især når man kommer fra Roskilde og har brugt meget af sin ungdom i København. Det var meget dødt her om vinteren. Men nu elsker jeg vinteren og Bornholm, og jeg kunne aldrig drømme om at flytte herfra.
Hvad var det specifikt, du fandt hårdt ved at skulle integreres?
– Det var overgangen fra storbyen til et lille samfund, hvor alle kender hinanden, og jeg ikke vidste, hvem folk talte om. I starten følte jeg mig lidt udenfor, men i dag elsker jeg livet her og føler mig fuldstændig integreret.
Hvordan blev du modtaget i det bornholmske samfund?
– Jeg blev modtaget rigtig godt. Jeg startede med at arbejde på sygehuset og kom derefter til Lunden, hvor jeg arbejdede i 15 år. Jeg følte mig hurtigt hjemme her og er meget integreret i dag. Det bornholmske samfund er jo fuldstændig fantastisk, og nu føler jeg mig mere som bornholmer end som sjællænder.
Hvad lavede du, inden du flyttede til Bornholm?
– Jeg er uddannet køkkenleder og fik et job i en vuggestue, hvor jeg lavede mad til 40 børn. Det var fuldstændig fantastisk, for jeg havde stor lyst til at lave mad og har altid haft lyst til at arbejde med mennesker – unge mennesker, gamle mennesker, børn – alle slags mennesker.
Hvad fik dig til at flytte til Bornholm?
– Jeg blev forelsket i en bornholmer, som jeg mødte i Roskilde, og det virkede spændende at flytte hertil.
Hvad lavede du på Bornholm rent arbejdsmæssigt?
– Jeg var ansat på sygehuset i et år og blev derefter kantineleder på Østre Skole. Det gav mig blod på tanden til at blive selvstændig, og jeg købte Addi Chokolade i 2005. Jeg havde forretningen i tre år, men det blev for meget med arbejdet, så jeg solgte den igen.
Du er gift med Casper i dag; hvordan mødte I hinanden?
– Vi mødtes gennem arbejdet, og så fik jeg arbejde i hans daværende restaurant. Så sagde han, at han skulle overtage restauranten herude, og om jeg kunne tænke mig at blive restaurantchef. Det ville jeg gerne, og selvom det ikke var kærlighed ved første blik, udviklede der sig en kemi mellem os, som vi ikke kunne ignorere. I dag er vi både et godt par privat og arbejdsmæssigt.
Kasper er 12 år yngre end mig, hvilket ikke er så almindeligt, men det har fungeret rigtig godt for os. Der var ikke mange, der gav os gode odds på vejen, men der har vi så bevist, at vi er uadskillige. Vi har et stærkt samarbejde både privat og professionelt, hvor jeg har ansvaret for restauranten, og han styrer køkkenet. Vi har stor respekt for hinandens roller, og det er en vigtig del af vores succes.
I driver Hos Casper i Bornholms Lufthavn. Det er både café, selskabsrestaurant og mad ud af huset. Hvordan er jeres arbejdsdeling?
– Jeg er chef for restauranten, mens Kasper er chef for køkkenet. Vi har stor respekt for hinandens områder og blander os ikke i hinandens arbejde. Vi har fester hver weekend, og ofte har vi også arrangementer i løbet af ugen. Det er meget populært at holde fester hos os. Og så går vi også for at være en rigtig, rigtig god arbejdsplads, altså det er meget sådan en familiearbejdsplads, og det synes jeg er rigtig dejligt.
Hvad er jeres planer for fremtiden?
– Vi har solgt forretningen til Camilla og Christian, der ejer Ekkodalshuset, og jeg planlægger at udsluse mig selv ved nytår. Der var ingen bedre at sælge den til end Camilla og Christian. De tager alt vores personale med, og Casper fortsætter på kontoret. Casper har desværre fået en rygsygdom, og lægerne har anbefalet, at han trækker sig fra det hårde arbejde i køkkenet.
Hvad skal du så lave?
– Jeg har nogle drømme, jeg gerne vil realisere. Dem kan jeg ikke løfte sløret for endnu, men de er ikke relateret til restaurationsbranchen.
Jeg vil også gerne bruge mere tid sammen med min familie, især mine børnebørn og min mor i Roskilde, som er 87 år gammel. Jeg har altid været meget aktiv og elsker at gå lange ture i naturen, så jeg er sikker på, at jeg vil finde på noget at lave, når jeg trækker mig tilbage. Desuden har jeg en dejlig bonusdatter, som er hos os nogle dage om ugen.
Susanne Dyring Rønne-Hansen
Gift med Casper. Sammen ejer de Hos Casper i Bornholms Lufthavn, men har netop solgt den
Flyttede til Bornholm i 1988
Mor til Frederik og bonusmor til Solveig
58 år gammel

MEST LÆSTE

En rujnnpolta
En lille trind, nærmest rund kvinde
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration