Vinni og Niels fik ikke hentet deres affald: Bofa beklager

Vinni og Niels fik ikke hentet deres affald: Bofa beklager
Her i bunden af gænget står Vinni Ipsens og en anden beboers affaldsspande. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
24. SEP 2022 • 05:30

Vinni Ipsen fik ikke afhentet sit affald, men har ikke fået svar fra Bofa på, hvad hun skal gøre.

 

Vinni Ipsen bor i Skarpegade i Rønne og fortæller, at hun er en af de mange borgere, som fik en seddel i postkassen fra Bofa medio august om at vejen, i hendes tilfælde gænget, til affaldsspanden ikke var i orden.

Hun vurderer selv, at der er god plads til skraldemændenes vogn/kærre og forklarer, at der ligger forskelligartede fliser og klinker i gænget, hvoraf nogle dog ligger lidt skævt.

– Derfor skriver jeg straks til Bofa for at høre, hvad jeg skal gøre for at udbedre forholdene. De lover svar ugen efter, men tiden går, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg er dog fortrøstningsfuld, fordi jeg læser i Bornholms Tidende, at så længe man ikke har fået svar på sine forespørgsler, vil man få afhentet sit skrald.

Det kom dog ikke til at holde stik, for i tirsdags skulle hendes affald have været afhentet, men:

– Nej, det var ikke blevet fjernet. I stedet havde man lagt en tom pose ved stativet, oplyser hun og spørger:

– Hvad gør jeg? Og mange andre med mig, som jeg har talt med?

Hun skrev til Bofa, straks hun modtog den oprindelige meddelelse midt i august, og fik at vide, at der ville komme et svar inden for en uge, hvilket dog ikke skete.

– Jeg tænkte, at de nok havde en masse at se til, siger hun.

– Men da de så begyndte ikke at hente mit skrald, syntes jeg, det var på tide med et svar og skrev igen.

Hvad har du gjort ved dit affald?

– Nu har jeg faktisk ikke så frygteligt meget, og posen er ikke fuld endnu, så jeg har tænkt, at jeg måske snart fik fat i dem, så de ville hente det. Men ellers må jeg måske stille det ud. Som det er nu står mit skrald i et fællesgænge, vi har, men som de altså siger, der er noget galt med, uden jeg ved præcis, hvad det er, for det har de jo ikke svaret mig. Men måske skal jeg stille det ud på et lille torv, vi har, Loppetorvet hedder det, og hvor nogle af de andre beboere også stiller deres affald, fordi de ikke har et gænge. De stiller affaldet ud til deres dør, siger Vinni Ipsen.

 

Niels Ingvorsen, Aakirkebyvej 158 i Rønne, synes det bærer præg af provokation og chikane, at hans affald ikke bliver afhentet.

Niels Ingvorsen, Aakirkebyvej 158 i Rønne, har tidligere i Tidende fortalt om, at han fik et påbud om at sikre bedre adgangsforhold til sit affald. De trin op til gadeplan, som han har fået at besked på at ændre, ligger dog ikke på hans matrikel, men er kommunens, hvorfor han har en sag kørende hos Bofa.

Selv om Bofas direktør Jens Hjul-Nielsen har meldt offentligt ud, at folk, som er i dialog med Bofa om deres adgangsveje, vil få hentet affaldet, indtil sagen er afgjort, konstaterer Niels Ingvorsen i en mail til Tidende, at det for hans vedkommende ikke skete torsdag i denne uge.

Han skriver blandt andet:

– Til morgen blev mit skrald ikke afhentet som lovet i pressen, imens man har en sag kørende. En skraldeperson gik forbi på fortovet og kiggede, og da han så en skraldesæk stå i skel, vendte han om på hælene og gik igen uden at efterlade en ny sæk og uden at tage den gamle med.

– Det her bærer mere og mere præg af provokation og chikane, fordi jeg har valgt at stå frem med mit problem med en trappe med ramper i siden på offentlig grund, der ikke er blevet løbende opdateret til gældende regler fra Arbejdstilsynet. Så jeg føler mig taget som gidsel i den her sag, fordi jeg intet kan gøre.

– Er det sådan, at jeg bare skal lade stå til og lade være med at gøre mere og se hvor stor en affaldsbunke, der hober sig op? Jeg har jo gjort opmærksom på problemet og mener, at det så er ude af mine hænder. Men det får jeg vel en bøde og påbud om fra kommunen, hvis jeg gør? Men hvorfor gør kommunen så intet? Får de en bøde eller et påbud?

– Er der overhovedet nogen i BRK, der er voksne nok til at sige STOP?

Niels Ingvorsen oplyser videre blandt andet, at han de seneste tre uger fra Bofa løbende har fået at vide, at der bliver kigget på hans sag.

 

 

Bofa: Det gælder stadig, at affaldet bliver afhentet til sager er afgjort

Stort pres på organisationen betyder, at der kan blive begået fejl, beklager informationsmedarbejder.

 

Det gælder stadig, at de borgere, som er i dialog med Bofa om deres adgangsvej til deres affald, vil få det afhentet i den periode, dialogen varer.

Det slår informationsmedarbejder ved Bofa Brian Johansen fast over for Tidende i en kommentar til to henvendelser, avisen har modtaget fra to borgere, som har oplevet, at deres affald ikke er blevet afhentet.

– Det har direktøren (Jens Hjul-Nielsen, red.) lovet, så det gælder, siger han om afhentningen, mens en sag pågår.

– Men det hører også med til historien, at vi er presset for tiden, selv om vi har indkaldt ekstra personale for at hjælpe os med at komme i bund med det.

Brian Johansen oplyser videre til Tidende, at de to personer, som ikke har fået hentet affald, nu gerne skulle have modtaget besked fra Bofa.

Han forklarer, at Bofa har modtaget rigtig mange henvendelser fra diverse borgere, og når Vinni Ipsen i første omgang af administrationspersonalet fik at vide, at hun allerede ugen efter ville få svar, så skete det, inden organisationen "blev lagt ned" af henvendelser.

– Derfor har vi først kunnet svare senere, og det beklager vi, siger Brian Johansen.

I dialog

Også hvad angår Niels Ingvorsen skete der en fejl torsdag, da hans affald ikke blev afhentet.

– Det er vi i dialog med Fugato om, siger Brian Johansen.

– Så tingene kan blive løst i den periode, vi befinder os i. Men faktisk har jeg fået oplyst, at vi i Bofa har styr på 97-98 procent af de henvendelser, vi har modtaget.

Så vi er ude i de allersidste procenter, når det er smuttet med de to personer, vi her taler om?

– Ja, og det beklager vi, siger Brian Johansen.

Og det gælder altså også for de to her, at de vil få deres affald afhentet, indtil sagerne er endeligt afgjort?

– Ja, har man en sag under bearbejdelse, får man tømt, indtil der er endeligt styr på tingene, siger Brian Johansen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning