Lobbæk får nyt rekreativt område

Lobbæk får nyt rekreativt område
Her skal der være et rekreativt naturområde.
NYHED | ABONNENT | 23. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
23. MAR 2023 • 05:30

Mandag var der borgermøde i Lobbæk, hvor borgerne kunne byde ind med ideer til et nyt rekreativt naturområde.

Lige nu går der dyr og græsser, men i fremtiden skal halvdelen af den jord, der tidligere tilhørte Remisen i Lobbæk, altså være et rekreativt naturområde til brug for beboerne i byen.

– Der er rigtig mange ønsker til sådan et naturområde, og vi har Folkeskoven i Vestermarie i baghovedet, fortæller Dorte Krathmann som er formand for borgerforeningens bestyrelse. Hun er meget spændt på, hvilke muligheder det kan give til byen.

Naturområdet er blevet en realitet kommunen har solgt Remisen og den anden halvdel af jorden.

Der følger ingen økonomi med til borgerforeningen, men mandag aften inviterede landskabsforvalter Morten Bach Jørgensen fra Bornholms Regionskommune i samarbejde med bestyrelsen i Lobbæk Borgerforening til et dialogmøde, hvor alle ideer til det nye område var velkomne.

Her var ideer som hundeindhegning, en kunstig sø, shelterplads og mulighed for bål blandt andet oppe at vende. Ting, der kan søges penge til at realisere for at styrke byens fællesskab, mener Dorte Krathmann, som mener, at det nye areal kan have stor betydning for byen.

– Det betyder måske, at folk kommer mere ud at mødes, og at vi får mulighed for at sætte fokus på at Lobbæk også findes. Det er en soveby, forklarer hun, og uddyber:

– Jeg er selv vokset op i Lobbæk, og det har engang været en by med 15 forretninger. Men i dag har vi bare en genbrugsbutik, og jeg tror, der er fok folk på øen, der ikke aner, at Lobbæk findes.

Mere liv i byen

Drømmen er, at det nye naturområde kan blive en mulighed for at få mere aktivitet i byen - en mission, der har været i gang siden pandemien slap sit tag i det lille lokalsamfund såvel som i resten af Danmark.

Der er legestue hver tirsdag, strikkeklub hver anden torsdag, græskarudskæring til halloween, juletræ, fastelavn, påskeløb, og mange flere tiltag er blevet sat i søen i løbet af det seneste år.

– Efter corona har vi gjort lidt ekstra for at indhente det forsømte, forklarer Dorte Krathmann, som er formand i Lobbæk Borgerforening.

I baggrunden leger en flok børn med hinanden - det er nemlig tirsdag, og hun er frivillig i legestuen, hvor hun til sin store begejstring oplever, at også folk fra andre af øens lokalsamfund dukker op. Ligesom folk også kommer langvejsfra til strikke- og hæklecafé.

– Vi vil gerne have mere liv i byen, og vi vil gerne have, at folk kommer hertil. Lobbæk er jo sådan en by, som man ikke kører ind i, medmindre man skal noget - ellers kører man bare forbi ude på hovedvejen, fortæller hun.

Hun oplever, at de mange nye tiltag er med til at sætte det lille samfund på bornholmerkortet, og det skyldes i høj grad en flok engagerede frivillige, der har får sat gang i en god udvikling med mange nye aktiviteter.