Dernæst møder vi Mathilde Teddy Christensen. Mathilde er nytilflyttet, har aldrig smagt en kagegris før, og går derfor til opgaven helt fordomsfrit.
Næste smagsdommer er Amanda Grønning. Som kok på Stammershalle har Amanda for nyligt eksperimenteret med at omdanne den traditionelle kagegris til en dessertis.
Sidst men ikke mindst har vi Tidendes egen aviskok. Sune Rasborg har spist kagegrise siden han var barn, men er spændt på at undersøge, hvordan de forskellige bagere hver især går til opgaven.
I alt findes der seks bagerbutikker på Bornholm, som sælger kagegris: Bager Johannes Dam & Søn i Aakirkeby, Bager Mortensen i Nexø, Kvickly Bageren i Nexø, Konditor Bageren i Rønne, Jensens Bageri i Rønne og Kvickly Bageren i Rønne. Tidende har indkøbt en af hver, placeret dem i deres anonyme form på hvide tallerkner og præsenteret dem for dommerpanelet.
Smagsdommerne vurderer kagekrisene ud fra fire kategorier: udseende, smag, konsistens og helhedsindtryk. De uddeler julegrisene mellem en og fire stjerner i hver kategori: