Teatermaler giver revyscene nyt liv: 'Sikke dog et fantastisk håndværk'
Teatermaler Rasmus Brandt brugte weekenden på at dekorere Rikke Juellunds scenografi til sommerrevyen. Foto: Bornholms Sommerrevy

REVY | ALMINDINGEN | GRATIS
23. JUN 2021 • 08:01
Henrik Nielsen
Journalist

Teatermaler giver revyscene nyt liv: 'Sikke dog et fantastisk håndværk'

Bornholms Sommerrevy har i år en ny, større scene, når publikum skal underholdes i Kyllingemoderen. Og kulisserne er dekoreret af en teatermaler. Det er gjort muligt ved hjælp af lokale fondsmidler.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Allerede i 2020 havde Bornholms Sommerrevy fået støtte fra Brdr. E., S. & A. Larsens Legat, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand og Sydbank til blandt andet at udvikle en større og mere fleksibel scene. Revyen ønskede at understrege sommer-, skovturs- og feriestemningen og give den igen til publikum, også i kraft af scenografien.

Derfor var der et stort ønske om at få en teatermaler til at dekorere Rikke Juellunds scenografi, og i weekenden sendte teatermaler Rasmus Brandt revyens skuespillere til et andet øvelokale, mens han arbejdede med de kulisser, som danner revyens scene.

Corona stiller krav

Det er dog ikke kun ønsket om en flot scenografi, der ligger til grund for det ændrede scenerum. Corona kræver fortsat, at man som arrangør af sådan en forestilling kan efterleve gældende restriktioner, og det krævede en udbygning af sceneareal til siderne for at kunne sprede publikum ud over et større areal

– Det har været spændende at se, hvordan scenen ville komme til at se ud netop i år, hvor corona jo også stiller sine krav, men jeg synes, det er lykkedes rigtig godt, og jeg tror også, at publikum vil få sig en positiv overraskelse, når de ser dekorationen, siger revydirektør og skuespiller Søren Hauch-Fausbøll i pressemeddelelsen.


Rasmus Brandt og andre selvstændige teatermalere holder faget i live. Foto: Bornholms Sommerrevy

Produktionsleder Marit Pedersen fortæller, at revyen har taget alle restriktioner til sig i arbejdet med at omdanne Kyllingemoderen til ramme for endnu en omgang sommerrevy.

– Det har ikke været en let opgave, da reglerne jo hele tiden har ændret sig, men nu er vi et sted, hvor vi har overblik og kender restriktionerne, så publikum kan trygt komme i Kyllingemoderen og få sig et dejligt tiltrængt grin oven på den lange pause, siger hun i pressemeddelelsen.

Glad og stolt

Traditionen med teatermalere kan dateres tilbage til 1400-tallet, hvor perspektivscenen opstod. I dag er der dog ikke mange teatermalere i Danmark. For fem år siden blev alle teatermalere på det Kgl. Teater fyret, og der optages heller ikke elever mere. Derfor lever faget videre blandt selvstændige teatermalere som Rasmus Brandt.

– Jeg kunne simpelthen blive ved med at stå og beundre Rasmus' arbejde. Sikke dog et fantastisk håndværk, og tænk hvad det kan skabe af detaljer. Det er meget fascinerende og det gør mig glad og stolt, at vores revy bliver beriget med denne dekoration i år, siger revydirektør og skuespiller Gunvor Reynberg i pressemeddelelsen.

Bornholms Sommerrevy "Skov og Ballade" har premiere den 2. juli og spiller til den 5. august i Kyllingemoderen.Flere nyheder