Efter en rum tid med øjnene på stilke gav jeg op. Kort tid efter, fik jeg øje på en svamp, der ligesom chicken of the woods groede på et træ. Skulle jeg være så svineheldig?
Nu er jeg ikke den vildeste svampekender, så jeg bruger den app, der hedder Seek, for at være sikker på, hvad jeg får med hjem – den kan jeg varmt anbefale, specielt når det drejer sig om svampe. Men Seek afslørede en svamp, som jeg ikke kendte, og som havde et virkeligt dårligt navn, skællet stilkporesvamp. Ikke noget, der lyder vildt lækkert.
Men jeg fik slået den op og fandt ud af, at den er spiselig, men desværre ikke så smagfuld som chicken of the woods.
Jeg tog den med hjem, da det jo også er sjovt at lave mad af noget, man ikke kender. Jeg besluttede mig for at give den en masse smag, når den nu ikke smager at så meget i sig selv.
I takt med at jeg, ligesom mange andre, har skåret ned på mit kødindtag (jeg spiser stadig kød, men prøver at holde mig til god kvalitet, frem for at spise halvringe kød hver dag) prøver jeg ofte at lave kendte 'kødretter' uden kød for at se, om man kan få et resultat, der er værd at leve med.