Stor musikfestival genopstår

Stor musikfestival genopstår
I sine første fem år blev Raise Your Horns afviklet her i Musikhuzet, Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | 8. DEC 2023 • 07:30
NYHED
8. DEC 2023 • 07:30

Bornholm fik i 2018 sin første festival for metalmusik, som dog efter fem år blev lagt i mølposen – men nu genopstår den.

Raise Your Horns blev født som en festival for metalmusik på Bornholm i 2018 og voksede gennem de efterfølgende år til en af de førende nichefestivaler for metalmusik i Danmark, fortæller Kim Andersen, som er formand for Spillestedet Bornholm i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Igennem fem år blev der præsenteret bands fra hele Europa, og 60 procent af festivalens publikum kom fra andre steder i Danmark end Bornholm, nogle så langt væk fra som Australien.

Efter 2022 var det dog af forskellige grunde ikke muligt at fortsætte festivalen, og foreningen bag nedlagde sig selv, hvilket ifølge Kim Andersen var til stor ærgrelse for de mange gæster, som Raise Your Horns havde haft gennem årene.

Men nu er foreningens stifter og booker Thomas Stibolt blevet en del af Foreningen Spillestedet, som har valgt at genskabe Raise Your Horns i nye rammer. Den vil således i 2024 genopstå på den nedlagte svinefarm Kjøllergaard i Østermarie, der da også betegner sig selv som et bornholmsk kulturcenter.

Det glæder Foreningen Spillestedet at kunne være med til at bringe Raise Your Horns festivalen tilbage til Bornholm.

– Vi har i Spillestedet lavet mange events som eksempelvis Rising Festival, og vi kender jo Thomas og hans store arbejde med at bygge Raise Your Horns op, noterer Kim Andersen og fortsætter:

– Derfor syntes vi også, det var ærgerligt, at festivalen måtte lukke ned i 2022. I mellemtiden var jeg også blevet involveret i Østpaa Festival og syntes, at Kjøllergaard er en fantastisk ramme at lave festival i, og da jeg for noget tid siden luftede for Thomas, om ikke han havde lyst til at lave Raise Your Horns på Kjøllergaard, skulle han lige gå og tænke lidt over det. Da han for nogle måneder siden ringede og spurgte, om vi skulle mødes, var der ikke langt fra tanke til handling.

Raise Your Horns kommer således i 2024 til at foregå den 6.-7. september med 12 koncerter indendørs i storladen på Kjøllergaard, hvor musikken vil være bygget op om genrerne death- og black metal med bands fra primært Skandinavien.

– Men gennem årene har festivalen tiltrukket sig interesse fra resten af verden, så vi vil udvide med bands fra andre lande i Europa, fortæller Thomas Stibolt i meddelelsen.

Her slås det også fast, at Kjøllergaard giver masser af plads, som giver mulighed for at udvide festivalen med andre aktiviteter, som involverer og udfordrer gæsterne, ligesom det også blive muligt at campere på festivalområdet.

Foreningen Spillestedet er en frivillig forening med 857 medlemmer, som siden starten i april 2016 har stået for flere end 70 arrangementer.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 20-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning