Steen synger solen sort

NOTITS | 4. FEB 2023 • 06:30
NOTITS
4. FEB 2023 • 06:30

Sangeren Steen Jørgensens karriere inden for musikken har været lang. Den begyndte i 1977 i Sods, der gerne betegnes som Danmarks første punkband, men som i 1981 skiftede retning og blev til Sort Sol, som stadig kan finde på at samles og optræde.

Lørdag aften kan han i Musikhuzet i Rønne opleves i en helt ny konstellation, nemlig sammen med Marina Botes, som er et ganske ubeskrevet blad på den danske musikscene.

Jørgensen/Botes er, oplyser Musikhuzet, lyden af et excentrisk møde omkring klaveret, hvor de dansksprogede sange er opstået. Marina Botes har en baggrund i klassisk og kirkemusik i Sydafrika, og duoens originale lyd har stærk inspiration i adskillige genrer, der trækker tråde til både fortiden og fremtiden, men mødes i et nutidigt lydbillede centreret omkring Steen Jørgensens umiskendelige rå vokal, noteres det videre.

Duoens nye sange, som er blevet udgivet for nylig, beskriver den selv som "stikprøver af hverdagens hvileløse koncentration", men koncerten vil også byde på sange fra Steen Jørgensens lange karriere som forsanger i Sods, Sort Sol og senere som solist.

Musikerne Rune Kjeldsen og Jakob Høyer bidrager til lyduniverset.

I øvrigt giftede Marina Botes og Steen Jørgensen sig for fire år siden.