Sommerrevyen er på vej: Skoven kommer med på scenen

Sommerrevyen er på vej: Skoven kommer med på scenen
Kapelmester Johann Gustav, revydirektørerne Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll samt skuespillerne Clara Ellegaard og Mikkel Becker Hilgart kommer til Bornholm mandag for at blive klar til sommerens revy i Kyllingemoderen. Pressefoto: Anders Beier
NYHED | 6. JUN 2023 • 12:11
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
6. JUN 2023 • 12:11

Årets revyhold kommer til Bornholm mandag. Der er premiere om tre uger.

Om tre uger er der premiere på årets udgave af Bornholms Sommerrevy i Kyllingemoderen, og selvom holdet først kommer til øen i næste uge, er prøverne i fuld gang. Aktuelt øver skuespillerne og kapelmesteren i København, og de glæder sig til at lande i Almindingen og bygge årets revy op på stedet.

– Vi vover den påstand, at der ikke findes et smukkere sted at spille revy end midt i den grønne skov i Almindingen, siger skuespiller, instruktør og revydirektør Gunvor Reynberg i en pressemeddelelse.

At spille i naturens rammer giver de medvirkende stor glæde, og det har igennem årene fået tankerne om vigtigheden af at passe på naturen til at vokse hos revyholdet.

– For os er det en arbejdsplads, der gør os meget glade, men som også maner til eftertanke. For naturen har det hårdt, og vi er alle forpligtede til at gøre en indsats for, at de næste generationer også kan nyde den, siger Søren Hauch-Fausbøll.

Det er baggrunden for, at årets tema er naturen, og skoven bliver inviteret med på scenen i Kyllingemoderen i form af scenograf Rikke Juellunds ramme for revyen.

Lokalt på godt og ondt

Igen i år vil Bornholms Sommerrevy tage fat på emner, der vedrører bornholmerne på godt og ondt. Affaldssortering, turisme og færgefart er på programmet, og måske kommer der også et bud på, hvem der stod bag sprængningen af gasledningerne i Østersøen. Traditionen tro holder Kofødderne byrådsmøde i skoven, denne gang om russiske spioner og kinesiske overvågningsballoner.

Joakim Tranberg har taget afsked med revyen, der til gengæld har fået tilgang af Clara Ellegaard og Mikkel Hilgart, som bidrager til "Vi tager bladet fra munden".

Årets revy har fået støtte fra fire lokale fonde samt regionskommunens musik- og teaterråd.

– Revyen er lavet til glæde for bornholmerne og de gæster, der kommer til øen. Vi går op i at kunne give igen til den ø, som vi spiller på ved blandt andet at ansætte herboende i vores mandskab og ved at være Danmarks mest lokale revy. Vi skal have det her mødested, hvor vi kan grine lidt af os selv og nyde fællesskabet i Kyllingemoderen, siger Laura Frederikke Jespersen, som er fundraiser og kommunikationsansvarlig i revyen.

"Vi tager bladet fra munden" har premiere 28. juni og spiller til 3. august.

 

Årets revyhold

Medvirkende: Søren Hauch-Fausbøll, Gunvor Reynberg, Mikkel Becker Hilgart og Clara Ellegaard

Kapelmester: Johann Gustav

Scenograf: Rikke Juellund

Lysdesign: Lars Schou

Lyddesign: Michael Brøndum

Koreograf: Vivi Siggaard