Søn og barnebarn hylder fotografpar med bog og udstilling

Søn og barnebarn hylder fotografpar med bog og udstilling
Hanne og Kurt Christensen ønskede at videregive en stemning og en oplevelse til beskueren. Her har Kurt Christensen fotograferet Vang Pier. Foto: Kurt Christensen
NOTITS | 23. OKT 2024 • 10:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
23. OKT 2024 • 10:00

Forlaget Hakon Holm udgiver bog med Hanne og Kurt Christensens fotografier. Bogen er samlet af sønnen Brian Christensen.

I 1967 tog Hanne og Kurt Christensen på forlovelsesrejse til Bornholm. I 2006 flyttede de hertil fra Roskilde. Og i 2024 udkommer en bog med deres bedste fotografier fra Bornholm og Christiansø. Siden besøget som nyforlovede gennemfotograferede de øen på kryds og tværs, og de besøgte også Christiansø og Frederiksø igen og igen. Målet var at forevige deres kærlighed til naturen i fotografiet og videregive en stemning og en oplevelse til beskueren.

Bogen er et ægte familieanliggende. Den er sammensat af sønnen Brian Christensen, som mange kender som journalist på både DR Bornholm og TV/2 Bornholm. Han er i dag redaktør på Forlaget Hakon Holm, der udgiver bogen, og han har arbejdet sammen med den grafiske designer Jeppe Buch Christensen, som er fotografparrets barnebarn. De ser bogen som en afsluttende hyldest til Hanne og Kurt Christensen, som døde i henholdsvis 2018 og 2020.

Udstilling i Svaneke

Mange vil sikkert allerede kende parrets fotografier fra udstillinger i blandt andet Rådstuen i Sandvig, Galleri Rasch i Rønne og Galleri Vang samt Palivaren på Christiansø. I forbindelse med udgivelsen af "Fotografier fra Bornholm og Christiansø" viser Svanekegaarden udstillingen "Bornholm og Christiansø – Den sidste fotoudstilling af Hanne og Kurt Christensen"

– Vi har været igennem hele 28 flyttekasser med fotografier og har fundet de bedste til både bog og udstilling. Mine forældre levede og åndede for fotografiet. Al deres fritid gik med det, og det gav dem mange naturoplevelser og ikke mindst gode venner. Nu håber vi, at både udstilling og bog vil glæde venner og alle andre, som også fascineres af de mange naturperler, motiver og øer, som mine forældre holdt så meget af, fortæller Brian Christensen i en pressemeddelelse.

"Fotografier fra Bornholm og Christiansø" udkommer torsdag, hvor fotoudstillingen på Svanekegaarden også åbner.

FÅ ABONNEMENT