Sammenskudsgilde for netværk
Designskolen inviterer de bornholmske kunsthåndværkere til surprise-dinner på skolen. Men de skal selv have middagen med, for menuen er først og fremmest at netværke. Pressefoto

DESIGN | NEXØ
28. SEP 2021 • 13:00
Elisabeth Krogh
Journalist

Sammenskudsgilde for netværk

En middag med egen medbragt mad skal styrke de bornholmske kunsthåndværkeres netværk.

Sammenskudsmiddagen foregår på Glas og Keramikskolen i Nexø på torsdag i denne uge.

Træsmeden Hans-Henning Pedersen fra Gudhjem og daglig leder Viki Kert på designskolen i Nexø, har taget initiativ til middagen under titlen Kollegaskab & Dinner Surprise.

Formålet med middagen er at skabe en ramme, de bornholmske kunsthåndværkere kan netværke i, og invitationen gælder alle, der arbejder med kunsthåndværk eller indenfor de kreative fagområder. De praktiske rammer for middagen er ganske enkle og velkendte for mange – medbring din egen ret – din Dinner Surprise – til en fælles buffet.

– Hans-Henning og jeg har arbejdet med dette ideforslag over en længere periode. Vi har ved flere lejligheder erfaret, hvordan opbygningen af netværk, kan være med til skabe værdifulde

relationer, som måske kan give grobund for nye måder at tænke materialer på. Det er et socialt arrangement, hvor vi håber, at nye venskaber og ny inspiration opstår omkring selve måltidet, fortæller Viki Kert.

Der er netop optaget et nyt internationalt hold med glas- og keramikstuderende fra hele verden på Det Kongelige Akademi i Nexø.

– De glæder sig meget til at blive en del af det stærke bornholmske netværk, som de netop er landet i, oplyser Viki Kert.

Middagen foregår torsdag den 30. september, og er en del af de igangværende Bornholm Craft Weeks, som afvikles for første gang i år. Kunsthåndværker-festivalen varer fra den 11. september til 24. oktober med udstillinger, workshops, masterclasses, events og åbne værksteder rundt på øen.Flere nyheder