Så husgerningslærerens plan om at give os en besværlig opgave, så han kunne få lidt fred fra 15 7. klasseselever, gav fuldstændig bagslag. I øvrigt blev marmeladen ikke god.
Frugterne er ikke modne endnu, så I skal slippe for både kløpulver og halvdårlig marmelade. Nu er der måske nogen, der vil protestere og sige “hybenmarmelade smager faktisk meget godt på en ostemad”. Til det kan jeg så svare: Nej, det gør det ikke.
Nå, men vi skal plukke de smukke blade af den invasive rose. Her er der virkelig mange muligheder, som man skal være velkommen til at prøve af. Man kan sagtes komme de flotte blade i en af sommerens salater, så der kommer noget knald på farverne. Bladene kan pensles med æggehvide og drysses med sukker – så har man den flotteste pynt til alle de jordbærkager, der skal spises i den kommende tid.
Vi skal lave hybenrosesirup. Den er der også virkelig mange anvendelsesmuligheder i. Prøv den på yoghurt, müsli – eller granola, som det åbenbart hedder nu – eller på jordbær med fløde.
Men også alt det må være op til læseren selv.