Popcorn på pause: Filmstriben lukker midlertidigt for bornholmere

Popcorn på pause: Filmstriben lukker midlertidigt for bornholmere
Filmstriben byder på mange både film og tv-serier. Screendump
NYHED | ABONNENT | 26. FEB 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
26. FEB 2024 • 05:30

Vil man se film eller tv-serier på Filmstriben, må man lige nu vente til marts.

Går du med planer om at frekventere Filmstriben for at se en film eller en tv-serie, må du væbne dig med tålmodighed.

Den er nemlig aktuelt lukket ned, men den genåbner skam, når vi kommer ind i marts måned.

Der er pres på Bornholms Biblioteker, når det kommer til forbruget af både film og tv-serier, der kan ses på Filmstriben, som er de danske bibliotekers streamingtjeneste, og lydbøger samt e-bøger.

Det fortæller den nyligt tiltrådte chef for Bornholms Biblioteker, Dorte Rugtved.

Når det kommer til film og tv-serier, lukkede Filmstriben sidste år automatisk ned for de bornholmske borgere, når forbruget ramte 16.636 kroner på en måned, og det er nogenlunde den samme beløbsmæssige ramme, der er i år.

Så meget bliver der nemlig hver måned sat af til, at bornholmere kan se de film og serier, som streamingtjenesten giver adgang til – og stort set hver måned resulterer det i, at tjenesten lukker ned, hvorfor forbrugerne pænt må vente til en ny måned går i gang.

– Men når vi rammer sommerferien, kan jeg se, at der er et lidt mindre forbrug. Til gengæld er der et større forbrug omkring juletid, hvor folk sikkert gerne vil se nogle julefilm, siger Dorte Rugtved.

I julemåneden sidste år lå forbruget således på 19.350 kroner, hvilket kunne lade sig gøre, fordi man valgte at overføre nogle af de ubrugte midler fra sommermånederne til julemåneden, forklarer bibliotekschefen.

Sidst på måneden

Hvor tidligt på de måneder, hvor forbruget overstiger beløbsgrænsen, plejer I at lukke ned?

– Altså, nu er det jo min første måned i jobbet her, siger Dorte Rugtved.

– Men bortset fra de tre sommermåneder plejer vi altså at løbe tør sidst på måneden.

Det samme system gør sig gældende for lydbøger og e-bøger, hvor der også er sat faste beløb af til hver måned, som ikke må overstiges. Her er det især på lydbøgerne, biblioteket i disse år oplever en signifikant stigning i forbruget.

– E-bøger er stagneret, siger hun.

Eksempelvis blev der i november måned sidste år til lydbøger, e-bøger og podcast plus et fast abonnement per måned brugt 65.884 kroner.

– Forbruget til lydbøger alene lå på knap 30.500 kroner og til e-bøger på cirka 15.000 kroner, så det er jo mange penge, konstaterer bibliotekschefen.

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT