Politiet bifalder dialogstrategi på Folkemødet

Politiet bifalder dialogstrategi på Folkemødet
Politidirektør Martin Gravesen mener, at dialog altid er vejen frem. Arkivfoto.
NYHED | ABONNENT | 3. JUN 2024 • 16:23
NYHED | ABONNENT
3. JUN 2024 • 16:23

At demonstranter og aktivister skal høres og ikke blot afvises, skaber tilfredshed hos politidirektør.

Højlydte protester under arrangementer skal mødes med dialog og eventuel også adgang til scenen under årets folkemøde.

Det meldte folkemødedirektør Peter Christiansen ud fredag, og så brød helvede ellers løs. Kritikken haglede ned over direktøren fra politikere og debatarrangører, hvor flere truede med helt at udeblive. Men hos Bornholms Politi udløser folkemødedirektørens udmelding ikke kritik. Tværtimod.

– Vi bifalder helt generelt, at en arrangør af et arrangement som Folkemødet hjælper til og tager ansvar for, at det kan afvikles og i ro og orden, og at det er foregår på en dialogbaseret måde, siger politidirektør Martin Gravesen til Tidende.

Han synes, Folkemødets proaktive tilgang til eventuelle konflikter ligger helt i tråd med den måde, politiet vil gribe lignende situationer an på.

– Det er også vores tilgang til mægling og konfliktløsning; det er at starte med dialogen. Vi vil hellere løse ting med dialog end med de magtmidler, vi nu engang har, siger Martin Gravesen.

Kæmpe kovending

Da shitstormen mod Folkemødet havde raset hele weekenden, valgte ledelsen dog at foretage en kovending med en kraft, der ville gøre selv Express 5 misundelig.

Nu lyder det i stedet, at:

”Personer og grupper, der bevidst ødelægger debatter og lukker ned for andres samtaler, ikke er velkomne på Folkemødet. Folkemødet foregår i det offentlige rum og er derfor reguleret af de love, regler og rettigheder, der gælder her,” som Folkemødet har formuleret det på sin hjemmeside.

Folkemødets kovending får dog ingen indflydelse på Bornholms Politis rolle under Folkemødet. Det er same procedure as last year.

– Det er vores opgave at sikre tryghed og sikkerhed omkring Folkemødet. Det ligger i Politiloven, hvor og hvornår vi skal gribe ind. Vi forholder os til reglementerne og vores egen plan, men først og fremmest Politiloven. Vores opgave består i at sørge for, det er trygt og sikkert for alle, siger Martin Gravesen.

Nu tager de afstand

Hvor alle demonstrationer fredag aften var velkomne på Folkemødet og skulle mødes med dialog, har tonen nu fået en anden lyd.

Nu lyder det i stedet sådan her på Folkemødets hjemmeside:

”Vi tager afstand fra demonstranter, der ønsker at tiltvinge sig adgang til en given scene eller et arrangement. Folkemødet har ansvaret på hovedscenen, hvor vi også har vagter. Arrangørerne har ansvaret for deres egne scener. Vi opfordrer alle på Folkemødet til at deltage i den demokratiske debat indenfor aftalte spilleregler. Alle gæster bør følge anvisninger fra ordstyrere, værter og politiet. Det giver de bedste rammer for den demokratiske samtale,” skriver Folkemødet.

Fra torsdag i næste uge løber årets folkemøde af stablen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT