Efter voldsom kritik: Her er Folkemødets svar

NYHED | 2. JUN 2024 • 18:25
NYHED
2. JUN 2024 • 18:25

Folkemødet svarer nu igen på de sidste par dages hårde kritik.

Foreningen Folkemødet reagerer nu oven på weekendens hårde kritik, efter Folkemødet fredag sendte et brev ud til arrangørerne af debatterne.

I brevet, der også er lagt ud på Folkemødets hjemmeside, lyder det blandt andet:

”Hvis der opstår højlydte protester under et event, så start en dialog og overvej at invitere eventuelle demonstranter/aktivister op på scenen for at fremføre deres synspunkter."

Og den udmelding er det langt fra alle, som bakker op om. Både i pressen og på de sociale medier har man kunnet læse flere uforstående og vrede kommentarer til Folkemødets ordlyd. I en pressemeddelelse søndag tager foreningen til genmæle.

"I Folkemødets brev til arrangørerne oplistes en række ideer til, hvordan man kan nedtrappe en eventuelt tilspidset situation indenfor lovens rammer. Listen er udarbejdet på baggrund af andre organisationers erfaringer, politiets dispositioner og Folkemødets demokratiske værdier. Guiden blev efterfølgende gennemgået og diskuteret med alle politiske partier. Det har affødt en debat blandt arrangørerne, som vi hilser velkommen, da vi forudser en fælles udfordring, som det også er et fælles ansvar at håndtere," lyder det i meddelelsen.

Man slår dog samtidig fast, at personer og grupper, der bevidst ødelægger debatter og lukker ned for andres samtaler, ikke er velkomne på Folkemødet, samt at man tager afstand fra demonstranter, der ønsker at tiltvinge sig adgang til en given scene eller et arrangement.

"Vi opfordrer alle på Folkemødet til at deltage i den demokratiske debat indenfor aftalte spilleregler. Alle gæster bør følge anvisninger fra ordstyrere, værter og politiet. Det giver de bedste rammer for den demokratiske samtale," lyder det videre.

Folkemødet slutter med at understrege, at man er åbne for input til, hvad der ellers kan gøres og opfordrer til, at man deler erfaringer og tilgange på tværs af arrangører.