Kom kødet i en stor gryde eller en bradepande og kom en del groftskårne løg, halve hvidløg, timian og rosmarin ved. Hæld øl på. Der er frit valg, men da det jo handler om Bornholm, så valgte jeg noget lokalt.
Jeg er normalt ret glad for at kommer vermouth i min mad. Her er der knald på krydderierne, og der er en god smag i vinen. Nu er det vores lille ø, det drejer sig om, så der skal selvfølgelig en bornholmsk bitter i også. Derfor, hæld sevablødda på!
Hæld nu vand ved, så det står mere end halvvejs op på kødet. Låg og varme på. Det skal dampes i nogle timer, til man kan hive kødet fra hinanden. Vær meget opmærksom på, at gryden ikke koger tør. Det er en katastrofe – maden bliver ødelagt, gryden er næsten umulig at få ren, og det lugter.
Hvis væskestanden er for lav, så kom lidt mere vand på.
Når kødet er klar, så pluk det i trevler. Det er nemmest hvis det er lidt lunt.