Pernille Bolø flytter: Det er for dyrt at bo i Ibsker Præstegård

Pernille Bolø flytter: Det er for dyrt at bo i Ibsker Præstegård
NYHED | ABONNENT | 16. JAN 2024 • 15:37
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. JAN 2024 • 15:37

Menighederne i Ibsker, Svaneke, Bodilsker og Christiansø pastorater skal have ny præst. Med kort varsel har den nuværende præst i de to pastorater, Pernille Bolø, opsagt sin stilling for at søge til et embede i Jylland.

Den populære Pernille Bolø angiver bopælen i Ibsker Præstegård som en af hovedårsagerne til, at hun nu har valgt at forlade Bornholm efter syv år som præst i Ibsker og Svaneke.

– Jeg elsker Bornholm! Jeg har verdens bedste menighedsråd, og jeg har nogle fantastiske menigheder og kollegaer. Men jeg bor i en embedsbolig, som trænger til en ordentlig omgang, for at man kan have råd til at sidde i den, fortæller hun til TV2 Bornholm.

Udgiften ved at bo i den 245 kvadratmeter store og flere hundrede år gamle præstegård i Ibsker overstiger ifølge Pernille Bolø, hvad hun kan få til at hænge sammen.

Til TV2 Bornholm fortæller hun, at hun længe har sagt, at hun ville være nødt til at finde et andet sted at være, hvis hendes løn ikke kunne betale for hendes udgifter, hvilket hun altså måtte erkende i november.

– Det har hun nok ret i, siger formanden for menighedsrådet i Svaneke, Rikke Brandt, i en kommentar til Pernille Boløs udtalelser til den lokale tv-station.

– Jeg er ikke inde i den daglige drift - det hører under menighedsrådet i Ibsker, men det er en præstegård, der virkelig trænger til en kærlig hånd. Men normalt er istandsættelse af præstegårde noget, der kun sker i forbindelse med, at der kommer en ny præst, og så får vi se, hvad der nu sker, siger Rikke Brandt.

Før stillingen som ny præst i det store firesognspastorat slås op, skal en vurderingsmand tage stilling til præstegårdens tilstand. Det er også ham/hende, der fastsætter den årlige husleje.

– Som det er nu, er det så at sige en del af jobbet, at man bor på præstegården i Ibsker. Skal der laves om på det, skal der laves nye aftaler, hvor provstiudvalget også skal indover, forklarer Rikke Brandt.

Pernille Bolø holdt sin sidste gudstjeneste i Svaneke i søndags, og førstkommende søndag kl. 13.00 holdes der afskedsgudstjeneste i Ibs Kirke. Efterfølgende inviteres menigheden til kaffe og kage i menighedshuset i Svaneke.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT