Øens måske mest intime julemarked

Øens måske mest intime julemarked
NYHED | 11. DEC 2023 • 07:30
NYHED
11. DEC 2023 • 07:30

Byens boy band, ægte æbleskiver, kunsthåndværk og julelækkerier er blandt hovedattraktionerne i Gudhjem den kommende weekend.

Igen i år fyres der op for julehyggen i Gudhjem og det sker i weekenden den 16.-17. december. Her kan man ligesom sidste år proviantere lækkerier til juledagene og købe mad og drikke i boderne. Der hygges med små markeder hos Spektakel og i Inge Madsens gård, med fokus på henholdsvis mad og kunsthåndværk, og der holdes også juleåbent på Nørresand og på Gudhjem Museum, samt i et udvalg af Gudhjems butikker og restauranter.

Det skriver Pernillle Gettermann fra Spektakel, og hun er i topform op til weekenden. Blandt andet reklameres for muligheden for at 'drikke sig en en lille juleskid på i virkelig god gløgg, spise sig mæt i rigtige æbleskiver og nok verdens bedste grillede sandwich', eller lytte til byens boy band.

Det sidste sker i Inge Madsens Gård. Her stiller Uldall og Hansen boder op med gaver 'der med garanti ikke findes to af under juletræet', og nede om hjørnet har Malene Kyed og Glasrøgeriet åbent på havnen.

På Gudhjem Museum ser man lørdag tilbage på den hyggelige tid, hvor der kørte tog på Gudhjembanen. Kirsten og Bent Boesen beretter fra klokken 14-16 om dagligdagen på stationen, som også var bolig for stationsforstanderen. Der er kaffe på kanden, gratis adgang og stærkt nedsatte varer i museumsbutikken, som er åben fra 13-17.

'Det bliver ikke stort og bling-bling, men småt, intimt og det mest julehyggede du har oplevet længe', lover Pernille Gettermann. Det hele foregår lørdag og søndag fra 12 og 17.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning