Ny formand for festival: Jeg er taknemmelig, rørt og lettet

Ny formand for festival: Jeg er taknemmelig, rørt og lettet
Michael Charles Gaunt, der er ny formand for jazz-festivalen i Nexø er fuldt ud tilfreds med årets festival. Masser af musik og masser af glade gæster. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 7. AUG 2022 • 10:30

Det er en helt ny bestyrelse der i år har stablet Østersøjazz-festivalen på benene. Men mange glade gæster har taget godt imod, og byen har summet af liv og musik i tre dage.

Et hårdt arbejde de seneste otte måneder bar denne weekend frugt for en ny bestyrelse af den årlig jazz-festival i Nexø. For ikke så længe siden, var der risiko for at festivalen slet ikke kunne fortsætte, da den tidligere bestyrelse mente der skulle nye kræfter til. Men nye kræfter kom der, og en af dem, er formanden for Østersøjazz i Nexø, Michael Charles Gaunt. Og han er en glad mand.

– Jamen prøv at kigge dig omkring. Det går helt forrygende. Vi har lige nu ikke en stol ledig på Nexø torv, og folk står rundt omkring og har det mega hyggeligt, siger han, når Tidende møder ham lørdag eftermiddag på et fyldt torv, hvor solen bager ned på deltagerne, og jazzmusikerne fylder torvet op med sprøde toner.

Og formanden mener virkelig, at det er gået godt.

– Jeg er en meget taknemmelig, rørt og lettet formand. Vi har i bestyrelsen arbejdet på det her i otte måneder, så det er en stor kulmination lige nu. Og vi kan se, at tingene fungerer - og mere til.

En højere kvalitet

Rigtig meget af det gæsterne på torvet har kunnet opleve de sidste mange år, når jazz-festivalen løber af stablen, er fuldstændig det samme som det plejer. Men den nye bestyrelse har også lagt nye tiltag ind, som de nu kan se bliver taget godt imod.

– Vi har i år lavet vores egen bar, og det støtter gæsterne rigtig godt op om. Det er jo sådan noget der skal til for at understøtte økonomien i festivalen, og folk har taget rigtig godt imod det. Så vi er meget tilfredse.

Og hvordan er musikken anderledes?

– Musiken er en del af en større bestræbelse. Vi har ønsket at løfte kvaliteten på tværs af hele programmet. Sidste år havde vi også en scene ved Kvickly, men i år har vi valgt at prioritere anderledes, også fordi det er vores første år som ny bestyrelse. Så vi har valgt at fokusere kræfterne på torvet, og på at højne kvaliteten på det, der er. Det kan godt være at der kommer nye scener næste år, men nu skal vi lige gøre vores egne erfaringer om at holde festivalen. Og så må vi evaluere og finde ud af, hvad der fungerede, og hvilke tiltag vi skal se på til næste år.

Så der kommer en jazz-festival i Nexø næste år også?

– Ja, det regner jeg bestemt med.

Hvordan oplevede du vejrsituationen fredag?

– Vi var meget udfordret af vejret. Det startede rigtig skidt med regn fra morgenstunden, så vi havde ikke så mange besøgende, som vi havde håbet på. Men stemningen var mega god alligevel, og mange kom og sad under taget og hyggede sig. Og så var det jo lidt on and off, og på den måde er vi jo lidt sårbare, når vi holder en udendørs festival.

Michael Charles Gaunt glæder sig dog over, at vejret er med festivalen lørdag.

– Vejret er jo fantastisk i dag, og lørdag er en lidt anderledes dag, hvor vi også har nogle lidt mere traditionelle ting på scenen. Men solen skinner og det er bare rigtig dejligt.