Kor med venteliste fejrer 10 gode år

Kor med venteliste fejrer 10 gode år
Der er faktisk næsten for mange, der gerne vil være med i koret, for Gudhjem Kirke er ikke særlig stor. Eget foto.
NOTITS | 30. SEP 2024 • 16:30
NOTITS
30. SEP 2024 • 16:30

Koret i Østerlars-Gudhjem runder sit første årti i oktober, og det skal fejres med en koncert i Gudhjem Kirke.

Tilbage i 2014 stiftede organist Anita Barlien Østerlars-Gudhjem Kirkekor. Siden da havde koret organist Thorbjørn Jensen som korleder i fem år, hvorefter den nuværende organist og korleder Rebecca Forsberg Svendsen overtog koret i 2021.

Sidstnævnte fortæller, at der er en stor interesse for at være med i koret - faktisk næsten lidt for stor.

– Der er stadigvæk en fast kerne af sangere som har været med i mange år - nogle helt fra begyndelsen. Derudover er der kommet mange nye. De øver hver onsdag aften i Gudhjem kirke, og interessen for deltagelse er stor. Så stor at det er blevet nødvendigt med venteliste, da Gudhjem kirke har begrænset med plads, siger den nuværende korleder, Rebecca Forsberg Svendsen.

I hendes tid som leder har koret sunget en messe af Schubert, uddrag af Händels Messias og Vivaldi's Gloria i samarbejde med lokale musikere.

Sidste år sang koret til to store Luciakoncerter, sammen med blandt andet kirkens børnekor.

– Det er et sjovt kor at være leder for, da der altid er god stemning, og korsangerne er flittige og dygtige. Hvert år synger de julekoncert og sommerkoncert, og derudover deltager de i et antal gudstjenester i Østerlars og Gudhjem kirker, og til skiftende andre events. Repertoiret er både klassisk og rytmisk.

Onsdag aften den 9. oktober giver koret en festlig jubilæumskoncert i Gudhjem kirke.

Her kan man lytte til smagsprøver på deres repertoire. Der er gratis adgang og efter koncerten holder koret en velfortjent fest, og fejrer 10 gode år.

FÅ ABONNEMENT