Siden har han udgivet flere historiske bøger om Bornholm og nu altså en, som sætter fokus på religionens betydning op gennem historien, et emne, han synes har været underbelyst.
– Jeg tager jo udgangspunkt i Jellingestenen, hvorfra udtrykket "og gjorde danerne kristne" stammer, siger han med reference til den fulde ordlyd på denne berømte sten med den ligeledes berømte erklæring: "Harald konge bød gøre disse kumler efter Gorm sin fader og efter Thyra sin moder – den Harald som vandt sig Danmark al og Norge og gjorde danerne kristne".
– Så er det, jeg spørger: Hvem er danerne, fortsætter forfatteren.
– For det er ret utænkeligt, at en konge i datiden med de daværende kommunikationsmidler kunne kristne et helt folk. Og det er nok heller ikke tilfældet. Jeg tænker, at de daner, han taler om, må være en form for stormandsklasse, for jeg tror simpelthen, han har sagt til stormændene, at enten blev de kristne, eller også ville han hugge hovedet af dem. Det er det her med at kristne med sværdet. Nok derfor byggede han også de her Trelleborge, som udviste magt og kunne fungere som repression over for de stormænd, som måske mukkede lidt. Helt generelt tiltog han sig rigtig meget magt, men jeg tvivler på, at han også fik kristnet de helt almindelige mennesker, som overklassen ikke rigtig regnede for noget.
Du nævner, at du tror, Bornholm kom til at høre under Danmark allerede i år 400 og ikke først omkring 800, som man eller siger, hvilket blandt andet bygger på, at endelsen "-lev" i stednavne begyndte at brede sig allerede omkring 250, men slet ikke eksisterer på Bornholm. Der mener du, at det er ret utænkeligt, at danerne ikke erobrede Bornholm tidligere og peger på en anden forklaring på fraværet af "-lev"?