Hasle tager hul på stort juleprogram

Hasle tager hul på stort juleprogram
Kajakklubberne har luciaoptog i Hasle Havn tirsdag den 13. december. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 22. NOV 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. NOV 2022 • 10:30

Når det store juletræ på Hasle Torv tændes på fredag den 25. november, er det begyndelsen på et større juleprogram med flere aktiviteter hen over den kommende måned.

Sognepræst Jens Jørgen Rasmussen forestår juletræstændingen, børn fra Svartingedal Skole kommer og synger, FDF’s støtteforening sælger æbleskiver, der er gratis gløgg og saft, og julemanden skulle også dukke op.

I weekenden 3.-4. december er der julemarked både på Rådhuset og Grønbechs Gård, og søndag den 4. om eftermiddagen synger Janne Lærkedahl, assisteret af pianist og juhukor juleklassikere på Hotel Herold.

Det er en tradition, at julen synges ind i kirkerne. Det foregår i Ruts Kirke onsdag den 7. december, hvor der også er luciaoptog ved FDF på programmet, og i Hasle Kirke tirsdag den 13. december.

Torsdag den 8. december markerer man i Hasle endnu en gang Bornholms befrielse fra svenskerne i 1658.

Et nyere arrangement, som er på vej til måske at blive en tradition, er kajakklubbernes luciaoptog i Hasle Havn, foran Havnegrillen. Det er på luciadagen tirsdag den 13. december.

Tegnekonkurrence

Sidste lørdag før jul er som sædvanlig en stor dag i Hasle med blandt andet rytteroptog fra Siegårds Ridecenter, julemand i byen og præmieoverrækkelse i julens tegnekonkurrence.

Tegnekonkurrencen er en anden hasletradition, hvor alle børn inviteres til at være med. Der må indleveres (til Spar i Hasle i perioden 28. november-11. december) én tegning (på et A-4 ark) per barn under 12 år. Opgaven er at tegne "jul i Hasle". Tegningerne udstilles hos Spar.

Lørdag den 17. december kan man også ganske gratis komme til julekoncert i Hasle Kirke.

En nyere næsten-tradition i Hasle er en nytårsbadekur ved havnebadet – et fællesarrangement mellem Hasle Byting og Hasle Badeklub. Her kan man over varm suppe og kakao ønske hinanden godt nytår, også uden at tage nytårsbad i havnen. hol