Dronningen kommer til Allinge: Her er hendes plan

Dronningen kommer til Allinge: Her er hendes plan
Dronning Margrethes sommertogt er udsat - men hun kommer alligevel et smut til Bornholm i juni. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
TOPNYHED | ABONNENT | 9. MAJ 2023 • 10:13
Tommy Kaas
Digital chef
TOPNYHED | ABONNENT
9. MAJ 2023 • 10:13

På grund af en større rygoperation i februar måtte dronning Margrethe aflyse det store planlagte sommertogt. Nu viser det sig, at majestæten alligevel planlægger en tur til Bornholm i juni.

Det store planlagte sommertogt, hvor dronning Margrethe skulle have besøgt både Bornholm og Christiansø med kongeskibet Dannebrog, blev tidligere på året udsat på grund af majestætens problemer med ryggen.

Dronningen måtte i februar igennem en større rygoperation, og som følge af den måtte kongehuset melde ud, at hendes program ville være "præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt".

Det medførte blandt andet en udsættelse af sommertogtet. Sommertogtet bliver stadig ikke til noget, men det viser sig alligevel, at dronning Margrethe planlægger en tur til Bornholm.

Over for Tidende bekræfter flere uafhængige kilder, at majestæten har et besøg på Bornholm grundlovsdag, mandag den 5. juni, i sin kalender.

Her skal dronning Margrethe blandt andet deltage i en festlighed på Beredskabsstyrelsens kaserne i Allinge, hvor en fane skal indvies.

Derudover er dronningens bornholmske visit af privat karakter.

Kongehusets kommunikationsafdeling ønsker ikke at kommentere dronningebesøget på Bornholm.

På pressetelefonen henvises til dronningens officielle kalender, som findes på kongehusets hjemmeside. Klikker man ind på mandag den 5. juni, hvor sommertogtet var planlagt til, står der fortsat sådan her:

"UDSAT: H.M. Dronningen besøger Bornholms Regionskommune i forbindelse med sommertogtet".

Et programpunkt af officiel karakter bliver angiveligt lagt på den officielle kalender omkring 14 dage forud for dagen.

Ikke desto mindre skulle det altså allerede nu være ganske vist: Dronning Margrethe kommer til Bornholm mandag den 5. juni.

Den anden rygoperation

I 2003 blev dronningen opereret for lidelsen spinalstenose, og operationen i februar var dermed hendes anden rygoperation.

I perioden efter har kronprins Frederik varetaget flere af dronningens opgaver.

Efter operationen har dronningen blandt andet vist sig offentligt ved et fakkeloptog den 12. april i Fredensborg, da dronningen ankom til Fredensborg Slot, og fire dage senere på balkonen på Amalienborg i forbindelse med sin 83-års fødselsdag.

Dronning Margrethe genoptog officielt sine funktioner som regent den 16. april.