Danseteater kommer til Rønne

Danseteater kommer til Rønne
Den brændende kærlighed, det svidende had og personernes kæmpe frustrationer over det svære liv, lyser ud af de super dygtige dansere, fortæller Holstebro Danseteater. Foto: Chemnitz & Chemnitz
NOTITS | 4. OKT 2024 • 16:00
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
4. OKT 2024 • 16:00

Holstebro danseteater kommer den 10. oktober til Rønne Theater og opfører forestillingen Dødsdansen, som er bygget over Strindbergs trekantsdrama fra 1900.

Det er første gang dramaet er sat op som en danseforestilling, og det er den næsten 66-årige Marie Brolin-Tani, der sammen med sydafrikanske Melody Putu, har skabt koreografien, og hun danser også selv hovedrollen.

Ifølge en pressemeddelelse handler forestillingen om et midaldrende ægtepar, sølvbrylluppet er i hvert fald overstået. I deres ensomme tilværelse piner og håner de hinanden, de hader hinanden, men dybt i deres sjæl, elsker de nok hinanden. En ung slægtning dukker op og forstyrrer deres ensomme, men eksplosive tilværelse. Den unge mand bliver mere eller mindre ufrivilligt blandet ind i det intense slagsmål, og hans svage karakter og det deraf følgende sammenbrud udmunder i en fantastisk electric boogie, før han til sidst må flygte fra galehuset.

– Hvis man kan lide danseteater, vil man sidde helt ude på kanten af stolen for at få det hele med, og er man absolut novice ud i dansens sprog og verden, kan man passende begynde her, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er Teaterforeningen Bornholm, som er arrangør.



FÅ ABONNEMENT