Borgerforening på vej: Større bystrand er et af de første mål

Borgerforening på vej: Større bystrand er et af de første mål
Nørrekås bliver formentlig noget af det første, Rønne Borgerforening kaster sig over. En større bystrand og flere aktiviteter i området er målet. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 21. SEP 2022 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
21. SEP 2022 • 05:30

Efter et informationsmøde mandag fortsætter arbejdet med at etablere Rønne Borgerforening. Der er stiftende generalforsamling den 28. september.


Arbejdet med at etablere en borgerforening i Rønne fortsætter. Det er konklusionen efter et informationsmøde mandag aften. Næste skridt er en stiftende generalforsamling, og selvom foreningen ikke er stiftet endnu, ligger det allerede fast, hvad en af de første opgaver bliver.

– Det med en bystrand og at få gjort noget ved Nørrekås er absolut et at de første temaer. Det er også det, vi fornemmer. Folk vil have gjort noget, folk vil have, at der sker noget. Om aktiviteterne på Nørrekås kan føre til, at by og havn bliver bundet bedre sammen, kan man håbe, siger Flemming Bech, som er en af de fem initiativtagere til Rønne Borgerforening.

Cirka 50 personer deltog i informationsmødet, hvor der var opbakning til at fortsætte arbejdet. Der kom flere fine input, men samtidig var der en stemning af, at der reelt ikke er sket noget i byen i rigtig mange år, selvom der er blevet holdt mange møder om Rønnes udvikling.

– Det er nok den holdning, mange har. Men jeg synes, der var en positiv stemning for, at det skal kunne lykkes at blive talerøret for byen, selvom vi også har de andre foreninger, siger Flemming Bech.

Det er tanken, at Rønne Borgerforening skal tage sig af den overordnede byudvikling og blive en stor stemme, både i forhold til kommunens initiativer og Rønne Havns aktiviteter, som påvirker byen og dens borgere.

– Rønne Havn er en kæmpestor spiller og bliver endnu større med de tiltag, de laver. Derfor er det vigtigt, at man kan blive hørt og derigennem få sine problemer debatteret og løst, siger Flemming Bech.

Ungdommen kommer

Når Rønne Borgerforening efter planen ser dagens lys på en stiftende generalforsamling den 28. september, kan privatpersoner melde sig ind og få assistance til aktiviteter rundt omkring i byen.

– Man kan få en platform, hvor man styrer sine egne aktiviteter i det daglige, om det så er på Nørrekås, på Galløkken eller hvor det er, men skal der gøres noget ekstra, så vil borgerforeningens bestyrelse træde til. Det er den hjælp, foreningen kan give de aktiviteter, der er i Rønne, siger Flemming Bech.

På informationsmødet var der en overvægt af folk, som gerne vil have gjort noget ved Nørrekås. Unge var der til gengæld ikke mange af. Det havde Flemming Bech heller ikke forventet, men de skal nok komme, mener han.

– Ungdommen kommer ikke til informationsmøder og stiftende generalforsamlinger. De dukker op, når de kan se nogle resultater. Bare det at vi er synlige i bybilledet, så vil de unge ende med at gå til Rønne Borgerforening for at få løst nogle udfordringer. Jeg har været formand for RIK i 20 år, og det er de gamle medlemmer, de trækker læsset, men vi skal nok høre fra ungdommen, hvis der er noget, de mangler eller har brug for, siger Flemming Bech.

En af de fem initiativtagere er Peter Lund Olsen, som er formand for Rønne Street Sport, der står bag skateparken ved Remisen. På den måde er ungdommen lidt repræsenteret.

– Konklusionen er nok, at der skal skabes nogle rammer, for at ungdommen er med, og det er det, vi vil prøve. Når vi har skabt en større bystrand og andre gode tiltag, så vil der komme et beach party på Nørrekås. Så ungdommen skal nok komme, men det handler om, at der skal skabes nogle rammer, før de dukker op, siger Flemming Bech.

Friske ansigter

Manglen på unge er ikke ensbetydende med, at det er Tordenskjolds soldater, som stifter en ny forening, hvor de kan sidde og tale om det, de allerede har talt om tidligere, fastslår Flemming Bech.

– Vi er fem friske ansigter, og det er også os, der indkalder. Forhåbentlig vil der komme en-to ekstra i bestyrelsen, siger han.

Flemming Bech fortæller, at kommunens planafdeling deltog i mødet og var positivt indstillet overfor en borgerforening som et talerør og sparringspartner til de medarbejdere, som har med byudvikling at gøre.

– Det er virkelig positivt, synes jeg, siger Flemming Bech.

Der er stiftende generalforsamling i Rønne Borgerforening på Rønne Bibliotek den 28. september klokken 19.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning