Blik for sommerens vækst

Blik for sommerens vækst
Gertrud Exner i "Sommervækster". Pr-foto: Teater Blik
NOTITS | 25. MAR 2024 • 17:30
Af:
Torben Østergaard
NOTITS
25. MAR 2024 • 17:30

"I et univers af eksperimenterende stemmebrug, et hav af kabler, syv mikrofoner, en animeret og medspillende scenografi og koreograferet live elektronik fortælles historien om Sophia og hendes bedstemor alene på en lille ø midt ude i den finske skærgård".

Sådan – oplyser Teaterforeningen Bornholm i en pressemeddelelse – beskriver Teater Blik sin forestilling "Sommervækster", som bliver opført på Rønne Theater den 4. april klokken 19.30.

Sophias mor er død og hendes far arbejder, så bedstemor er trådt til. I en monolog formidler Gertrud Exner, hvordan Sophia og hendes bedstemor lever sammen hele sommeren. Deres snak og skænderier om alt fra myrer og naturen til Gud og kærlighed.

Det hele understøttes af videoer, musik og dukketeater på finurlig vis. Teksten er i høj grad egnet til debat om, hvordan vi, unge som gamle, snakker med hinanden, når vi får tid og mulighed for det.

Efter forestillingen er der en snak i caféen med Gertrud Exner om stykket og de tanker, der ligger bag, og hvor baren er åben.

Idé og skuespiller: Gertrud Exner.

Komponist og live elektronik: Hans Peter Stubbe Teglbjærg.