Birgit har drevet bankospil i Klemensker i over 40 år

Birgit har drevet bankospil i Klemensker i over 40 år
Birgit Hansen har søndag ved KIFs loppemarked tjansen ved bordet med urtepotteskjulere og krukker. Og hun har fundet en af de pæne frem her, siger hun. Foto: Anders LIljeroth
BAGGRUND | KLEMENSKER | ABONNENT | 7. AUG 2022 • 17:00

Byen udvikling er gået den helt forkerte vej, mener Birgit Hansen, der igennem årene har haft tre drenge på skolen i Klemensker. Det er trist, at den er lukket, mener hun.

En af de mange frivillige, Tidende møder søndag formiddag ved Klemensker Idrætsforenings årlige loppemarked er Birgit Hansen.

Hun står i dag ved boden med krukker og urtepotter, og hun har slet ikke tal på, hvor mange år, hun har været frivillig i foreningen.

– Det ved jeg ikke, men jeg har været med i mange år, siger hun.

Birgit Hansen er selv fra Klemensker, og hendes mand stod for byens bankospil i over 40 år, og da han døde, overtog hun selv tjansen.

Og der kommer mange til banko i Klemensker.

– Ja det gør der. Vi spiller hver mandag, og folk kommer langvejs fra for at spille, både fra Nexø og Rønne.

Er der gode præmier på spil?

– Ja, det er der. Man kan vinde gavekort til Coop, så man kan handle i vores brugs.

Det sociale liv i byen betyder meget for Birgit Hansen, og derfor betyder det også noget at være med i frivilligt arbejde.

– Det betyder virkelig meget. Vi snakker jo sammen alle sammen. Og når man kommer ned i brugsen, så kan man hilse på alle, siger hun.

Derfor har hun ikke brudt sig om den udvikling, Klemensker har gennemgået de seneste mange år.

– Det er forfærdeligt. Jeg har tre drenge, der har gået på skolen i Klemensker, og det er da trist, at den er lukket. For det betyder også, at der ikke er så meget idrætsliv tilbage. Det er synd, det skal gå den vej, mener Birgit Hansen.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?