Det årlige loppemarked giver god indtjening for klubben

Det årlige loppemarked giver god indtjening for klubben
Tovholder på KIFs loppemarked, Yvonne Dam, mener, at nogle måske er blevet lidt magelige efter coronaen, og at det kan være en af grundene til, at medlemstallet i klubben er faldet. Men skolens lukning betyder naturligvis også noget, påpeger hun. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | KLEMENSKER | ABONNENT | 7. AUG 2022 • 15:30

Møbler, lamper, potter sko og tøj – masser af tøj. Det er bare en lille bid af alt det, som omkring 50 frivillige har stillet frem ved årets loppemarked i Klemensker. Og de besøgende er vilde med at finde gode ting.

Kæmpe mængder af ting og sager ender hvert år hos idrætsforeningerne, som kan tjene en skilling ved at afholde årlige loppemarkeder. KIF i Klemensker er ingen undtagelse, og årets loppemarked søndag formiddag trak igen i år fulde huse.

– Vi har nogenlunde det samme antal boder og antal varer, som vi har haft de senere år. Men vi har jo en genbrugsbutik, som tager en stor del, hvor der i løbet af året, alene i butikken, er 30 frivillige, der hjælper os, fortæller Yvonne Dam, der er tovholder på loppemarkedet.

Hun har svært ved at sige, hvor mange besøgende, der kommer, men hun vurderer, at antallet i år er på niveau med tidligere år, hvor man dog ikke kan sammenligne med sidste år, hvor alt var aflyst på grund af corona.

Hvad betyder det for klubbens økonomi at holde sådan et loppemarked?

– Det betyder, at vi får råd til at få repareret de ting, der skal laves på bygningerne, og også, at vi kan gøre noget for den smule ungdom, der er tilbage i byen. Vi kan lave noget sjovt for dem.

Yvonne Dam siger, at loppemarkedet giver klubben et flot overskud, og at nogle af pengene også bliver brugt til at invitere alle de frivillige ud og bowle en gang om året.

– Og når vi er færdige her i dag, så får de alle sammen pølser og fadøl, og så hygger vi os sammen. Så det er også en fest for os, som giver noget sammenhold, og det styrker helt sikkert det sociale, mener tovholderen.

Det går nedad bakke

Det er meget naturligt især lokale beboere i Klemensker der kommer og hjælper til som frivillige, når der arrangeres loppemarked, men somme tider tager de lokale også nogle venner med.

– De kommer især her fra byen. Jeg har jo en lang liste, jeg skriver til hvert år, og så melder de tilbage, om de kan igen i år. Og nogle af dem tager også en ny med, så der er også nogle stykker i år, som ikke har været her før. Og det er mega lækkert.

Men kan I mærke, at i har fået færre medlemmer de seneste år?

– Ja, generelt er det gået nedad bakke med vores aktiviteter over hele linjen. De unge mennesker er her ikke mere, og de der tidligere har gået til det, de har måske under coronaperioden fundet ud af, at det også er meget hyggeligt at gå derhjemme. Så nogle er måske blevet lidt mere magelige, mener Yvonne Dam.

Så I ser færre unge i byen?

– Nu efter skolen er lukket, er det gået meget nedad for vores idrætsforening. For når de unge går i skole i Allinge eller Hasle, så bliver de ofte der og spiller fodbold eller badminton. Men vi har en kæmpe stor afdeling med mor/barn gymnastik. Der er virkelig mange. Vi har sindssygt mange børnefamilier, der er flyttet til byen.

Så der er håb for fremtiden?

– Ja, det er der bestemt. Og jeg har hørt en lille bitte fugl synge om, at vi også kan starte noget mini-håndbold op igen. Vi har fået nogle gode unge mennesker til byen, der har lyst til at gøre et stykke arbejde. Og det er dem vi skal have fat i, lyder det fra Yvonne Dam.

De gode ting ryger hurtigt

Næstformand for KIF, Ivan Stenfeldt Hansen, stod i år i afdelingen for de større ting. Ivan har været tilknyttet foreningen i 50 år, og selvom han nu er flyttet til Allinge, er han stadig fast mand, når der er brug for frivillige.

Hvad har du solgt mest af i dag?

– Jeg har faktisk solgt en masse spiseborde. Det har vi fået ryddet godt op i synes jeg. Men de bedste ting er jo hentet allerede.

Så de gode ting ryger først?

– Ja, der står jo folk udenfor tovene, og de første kommer en time før, vi åbner. Og så kan jeg jo allerede der se, hvilke ting de peger på, og så ved jeg hvilke ting, jeg kan prissætte en smule højere, griner Ivan Hansen.

Både kunden og idrætsforeningen skal have en god oplevelser, mener Ivan Stenfeldt Hansen. Foto: Anders Liljeroth

Han fortæller, at der inden inden loppemarkedet hvert år bliver grovsorteret i alt det, der bliver indleveret, og at der i den sortering bliver smidt rigtig meget ud. Og det der er tilbage, det bliver prissat med to formål.

– Det handler om, at kunden får en god oplevelse, samtidig med at vi får solgt nogle ting, oplyser Ivan Hansen.