1200 gæster til nytårskoncert i Allinge

1200 gæster til nytårskoncert i Allinge
Gæsterne kunne blandt andre nyde musik fra Maria Lucia og Trine Gadeberg. Foto: Lars Gornitzka
NOTITS | ABONNENT | 23. JAN 2023 • 07:25
NOTITS | ABONNENT
23. JAN 2023 • 07:25

Der var musik og underholdning for de mange bornholmere, da der i weekenden for 12. år blev afholdt nytårskoncert.


Det er godt nok tre uger siden, nattehimlen blev oplyst af fyrværkeri, og der blev drukket champagne og spist kransekage til Dronning Margrethes tale.

Men det forhindrer jo ikke, at det nye års komme blive fejret og markeret lidt på bagkant.

Traditionen tro blev der i weekenden for 12. år afholdt nytårskoncert i Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge både lørdag og søndag arrangeret af Allinge-Sandvig Gymnastikforening (ASG).

– Jeg mener, det er vinterens største kulturelle højdepunkt, lyder det fra Lars Christiansen fra ASG.

1200 gæster - 600 hver dag - kunne fra siddepladserne i salen nyde musik fra Maria Lucia, Trine Gadeberg, Preben Christensen og Bjørn Hyrup & Promenade Orkestret.

Og det er tæt på det samme antal som før corona, fortæller Lars Christiansen og tilføjer, at de tidligere har været oppe på 14-1500 gæster, så der mangler lige de sidste.

– Men i år løber det lige rundt, siger han og tilføjer, at der jo er nogle udgifter forbundet med at afholde et arrangement som dette.

Tidlig ankomst

Allerede halvanden time inden koncertstart klokken 15.30 lørdag var bilerne begyndt at fylde godt op på gaderne rundt om idrætshallen, som i dagens anledning blev brugt til parkering. Og de første gæster begyndte at danne en kø uden for hallen og ventede tålmodigt på at blive lukket ind i varmen og budt velkommen og komme væk fra den stride januarvind.

Og det er som det plejer, fortæller Lars Christiansen, for det gælder jo om at komme i god tid, da der ikke er nummerede pladser på billetterne. Og så bruger mange nytårskoncerten som en årlig begivenhed for at mødes med og tale med gamle venner og bekendte over en kop kaffe og kage, som blev serveret inden koncertstart.

Klientellet er 60+, og det er Lars Christiansens håb, at nytårskoncerterne i fremtiden også kan tiltrække et lidt yngre publikum.


På ægte nytårsmanér fandt Preben Christensen champagnen frem på scenen. Foto: Lars Gornitzka


Folk ved, hvad de skal

Forberedelserne har været undervejs det meste af ugen op til weekendens koncerter. For der skal både lægges gulv i hallen, sættes stole, scene, stillads og lyd op.

– Men folk ved, hvad de skal, og der er nogle faste mønstre.

Og det gør de også, når det hele skal pilles ned igen efter søndagens koncert.

Fra den sidste gæst har forladt hallen, er der ikke andet tilbage end det beskyttende gulv, der ligger iver gymnastikgulvet tilbage.

– For det skal være klart og ryddes til mandag, hvor andre skal bruge den igen.