Brand slukket på Store Torv i Rønne

Brand slukket på Store Torv i Rønne
Foto: Holger Larsen
NYHED | 20. MAJ 2023 • 11:19
Holger Larsen
Journalist
NYHED
20. MAJ 2023 • 11:19

Et større opbud af brandbiler befandt sig lørdag på Store Torv i Rønne.

Her kunne der ved 11-tiden ses sort røg stige op fra et gænge mellem den tidligere Colbergs Boghandel og Bornholmercentret.

Brandmændene fik dog hurtigt bugt med ilden og koncentrerede indsatsen om at sikre bygningerne på hver side af gænget.

Klokken 12 var brandvæsnet stadig til stede på Store Torv, hvor indsatsleder Kim Riis kunne fortælle, at man ikke ved præcis, hvad der er gået ild i. 

– Der har ligget noget træværk, papkasser og ganske almindelig oplag fra butikker, og om det er det, der er brændt, ved vi ikke. Men den meget sorte røg er nok blevet genereret ud fra noget plastik samt det her pap, som ligger på bygningen, siger indsatslederen, der forklarer, at der også er sket en halv gaseksplosion ved et kølemiddel på et airconditionanlæg.

– Derfor troede vi først, at der var gasflasker derinde, men vi har ikke fundet noget, der minder om gasflasker. Vi har til gengæld fundet et hul i airconditionrøret, så det giver mening, fortæller Kim Riis og uddyber, at sådan en eksplosion er med til at give en voldsom næring til branden. 

Ingen er kommet til skade

Den voldsomme røg, der steg op fra branden kunne potentielt have været farlig for personer i nærheden, men heldigvis var der ikke nogen i bygningen, oplyser Kim Riis.

– Der er heller ikke nogen åbninger ind til bygningerne ved siden af, så der er ingen tilskadekomne. 

Branden opstod på et tidspunkt, hvor der var masser af mennesker af byen, så den tiltrak et større publikum.

Politiet var til stede og spærrede af for gennemgående trafik og sikrede brandmændene arbejdsro. Cirka klokken 13 forlod myndighederne stedet, og vejen blev åbnet igen. 

En af naboerne til branden er Meny i Bornholmercentret, og de oplyste kort før middag på facebook, at de kunne åbne dørene igen. 

– Puha! Branden i Bornholmercenteret er slukket, og vi slap med skrækken. Butikken er igen åben for kunder. Heldigvis kom ingen til skade ved branden, og som det ser ud, er skaderne heldigvis ikke så omfattende. Så vi er klar til igen at tage imod jer, lyder det fra Meny på det sociale medie. 

 

Foto: Jakob Nørmark

 

Foto: Annette Holmström 

 

Foto: Jesper Dollerup Merved