DFs nye mand kom ind: Jeg er stolt og ydmyg

DFs nye mand kom ind: Jeg er stolt og ydmyg
Med 104 personlige stemmer fik Torben Kofod Ager det tredje største antal af personlige stemmer i Dansk Folkepartis gruppe. Foto: Berit Hvassum.
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 17. NOV 2021 • 14:00
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
17. NOV 2021 • 14:00

Han kom med egne ord ind fra højre, da valgkampen var i gang. Alligevel fik Torben Kofod Ager et godt valg med stemmer nok til en plads i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti.


Fotografen, mentoren og antidote-fortaleren Torben Ager påtog sig endnu en titel som politiker, da valgkampen til kommunalvalget var gået i gang.

Han stillede op for Dansk Folkeparti med et ønske om især at påvirke politikken på børne- og ungeområdet.

Nu er han valgt ind i kommunalbestyrelsen med 104 personlige stemmer. Det er det tredje største antal af personlige stemmer inden for Dansk Folkepartis bornholmske gruppe.

– Det er virkelig vildt. Jeg er stolt, men også ydmyg. Jeg havde slet ikke forventet, at så mange ville stemme personligt på mig. Jeg havde håbet på 20, måske 30 stemmer, så jeg er dybt taknemlig for, at så mange har fundet mit navn på den lange liste af kandidater og valgt at sætte deres stemme hos mig. Det forpligter. På den fede måde, siger han.

Børn og udsatte i fokus

Selv tror Torben Kofod Ager, at det er hans fokus på børn og unge og udsathed, der har tiltrukket vælgere.

– Jeg kan se, at debatterne om børn og udsatte har fyldt en del, og det er jo det, jeg arbejder med og har hele mit fokus på, siger han.

Selv er den tidligere stofbruger og nu mentor glad for at se, at sprogbruget om blandt andet unge og stoffer har ændret sig gennem valgkampen.

– Pludselig ser jeg kolleger, som jeg jo skal til at kalde dem nu, ændre deres ord, så de ikke længere taler om stofmisbrugere, men om stofbrugere. Det fjerner stigmatiseringen, og det er vigtigt, fordi ingen ønsker at blive stigmatiseret og talt ned til, siger han.

Han er også godt tilfreds med, at klubtilbud efter 4. klasse kom på dagsordenen i valgkampen, fordi han mener, det kan være med til at forebygge den mistrivsel, han ser blandt mange børn og unge i dag.

– Mistrivsel er en stor udfordring, og tager vi ikke hånd om det, så kommer vi aldrig stofbruget til livs. For stofbruget er et symptom på mistrivsel, siger han.

Tror på godt samarbejde

Torben Kofod Ager har store forventninger til den alliance, som hans parti indgik med Enhedslisten, Konservative og Kristendemokraterne på valgnatten.

– Det bliver så godt for vores børn og vores samfund. Punktum. Det var lige præcis det her, jeg håbede på; et samarbejde med en bred vifte af partier, siger han.

Spørger man til bekymringer ved samarbejdet mellem de meget forskellige partier, holder Torben Kofod Ager fast i optimismen.

– Jeg er slet ikke bekymret, fordi jeg synes, den tone og det fokus, der har været i debatten, har været rigtig god. Vi er enige om, at vi skal gøre noget, og at vi skal gøre det sammen. Selvfølgelig har vi kun de penge, vi nu har, og de skal fordeles, men lige nu har jeg fuld tiltro til, at vi kan det sammen, siger han.