Vance: Doge vil fortsætte sit arbejde efter Musks exit
Når Elon Musk forlader Doge, vil agenturets arbejde fortsætte, siger USA's vicepræsident, J.D. Vance.
USA's Departement for Regeringseffektivitet (Doge), som rigmanden Elon Musk står i spidsen for, vil fortsætte sit arbejde, når Musk forlader Doge.Det siger USA's vicepræsident, J.D. Vance, i et interview med Fox News.
Musk vil desuden fortsat være den amerikanske præsident Donald Trumps ven og rådgiver, når han forlader Doge, lyder det.
- Doge har meget arbejde at gøre, og ja, det arbejde kommer til at fortsætte, efter at Elon (Musk, red.) går af. Men i bund og grund vil han stadig være både min og præsidentens ven, siger Vance.
Politico og ABC skrev onsdag, at Trump har fortalt medlemmer af sin administration, at Musk snart vil stoppe sit arbejde i agenturet.
Trump siger torsdag til journalister om bord på Air Force One, at han tror, at Musk forlader Doge "inden for et par måneder", skriver NBC News.
Det er uklart, om Musk forlader agenturet, før hans mandat som særlig statsansat udløber i slutningen af maj.
En ansættelse som særlig statsansat betyder, at man kun kan arbejde 130 dage over en periode på 365 dage.
Selv om Musk ikke er forpligtet til at forlade administrationen på en bestemt dato, vil de 130 dage være gået den 30. maj.
Vance siger videre til Fox News, at Musk blev ansat for at gøre regeringens arbejde mere effektivt og at "skrumpe det utroligt store bureaukrati".
Trump-administrationen har sagt, at arbejdet vil tage omkring seks måneder.
Musk var indtil den amerikanske præsidentvalgkamp sidste år bedst kendt for at have grundlagt elbilvirksomheden Tesla, for at have købt X - det tidligere Twitter - og for rumfartsvirksomheden SpaceX.
Men under valgkampen i USA bekendte han politisk kulør og viste sig som en stor støtte for republikanske Donald Trump.
Selv om Trump og hans folk - herunder Elon Musk - kun har haft magten siden 20. januar, er der allerede sket store forandringer på effektiviseringsfronten, som Musk står i spidsen for.
Nedskæringer i det offentlige system har ført til fyringer af tusindvis af medarbejdere i statslige styrelser og ført til lukning af USAID, som er verdens største agentur for udviklingsbistand.
/ritzau/Reuters