Færøudvalg skal stemme ved Aagaards mistillidsafstemning og udskyder rejse
Færøudvalgets medlemmer har i sinde at deltage ved mistillidsafstemning mod Aagaard trods udlandsrejse.
Folketingets udvalg for Færøernes besøg på Færøerne falder sammen med mistillidsafstemningen mod Lars Aagaard i Salen.Rejsen udskydes derfor nu, skriver formand for udvalget og færøsk folketingsmedlem Sjúrður Skaale (JF) i et skriftligt svar til Ritzau.
- Da medlemmerne af Færøudvalget med kort varsel er blevet bedt om at deltage i en afstemning i Folketinget, hvor clearingerne mod sædvane ophæves, har udvalget ikke mulighed for at gennemføre rejsen til Færøerne
Besøget var planlagt til at finde sted fra den 22. til den 26. april, mens afstemningen mod Lars Aagaard ligger den 24. april.
Med på turen skulle de fire folketingspolitikere fra regeringspartierne, Henrik Rejnholt Andersen (M), Kim Aas (S), Louise Elholm (V) og Per Husted (S).
Derudover skulle både Sjúrður Skaale, Anna Falkenberg (SP) og løsgænger Jon Stephensen med, der alle var med til på usædvanlig vis at redde Lars Aagaard tidligere på ugen.
Lars Aagaard blev tirsdag reddet af et politisk flertal, selv om et mindretal vil have ham fjernet og har indkaldt til en mistillidsafstemning. Han har undskyldt for at have forholdt oplysninger om forsinkelse af elnettet for Folketinget.
Der er brug for alle folketingsmedlemmer, for afstemningen ser ud til at blive tæt, da der lige nu er et spinkelt flertal for, at han kan forsætte på posten.
Regeringen har mistet sit indenrigspolitiske flertal, men tre nordatlantiske mandater støtter regeringen i sagen.
Oppositionen vil ophæve en aftale om clearing. Det er aftaler, som går ud på, at et antal folketingsmedlemmer kan få fri fra afstemningen, uden at det påvirker resultatet. Dermed kan de pågældende varetage andre opgaver.
Mistillidsafstemningen falder nemlig også oven i kong Frederiks udlandsrejse til Japan.
Med på rejsen skal blandt andre udenrigsminister og partiformand for Moderaterne Lars Løkke Rasmussen, og rejsen var derfor i fare for at blive aflyst.
Oppositionen meldte dog ud fredag, at man her var klar på at lave en aftale, så besøget kunne afvikles trods afstemningen, lød det fra gruppeformand Peter Skaarup (DD).
/ritzau/