Vækstpakke skal sparke nyt liv i den kinesiske økonomi

24. SEP 2024 • 08:40UDLAND

Den kinesiske centralbank har præsenteret en række initiativer, der skal stimulere væksten. Aktier stiger.

Kina har haft svært ved at nå sine mål om en økonomisk vækst på mindst fem procent om året, og det har den kinesiske centralbank nu reageret på.

Banken har tirsdag offentliggjort en række initiativer, der skal sætte mere fut i økonomien.

For det første forlyder det fra centralbanken, at man vil sænke renterne på eksisterende boliglån, hvilket vil give de kinesiske forbrugere flere penge mellem hænderne.

Samtidig vil man fremover kun kræve 15 procents udbetaling af de kinesere, der vil købe deres bolig nummer to. Indtil nu har det krævet en udbetaling på 25 procent.

Endelig vil kapitalkravene til bankerne blive sænket, så de får mulighed for at låne flere penge ud, end det er tilfældet i dag.

Centralbanken håber, at initiativerne blandt andet kan være med til at få liv i ejendomsmarkedet, der har ligget underdrejet i lang tid, og som har bremset kinesernes lyst eller evne til at bruge penge.

Vækstpakken har fået de kinesiske aktier til at stige med mellem to og tre procent.

Det på trods af, at den formentlig ikke i sig selv er omfattende nok til for alvor at sparke økonomien i gang. Det mener Vasu Menon, der er chef for investeringsstrategi hos Singapore-banken OCBC.

- Det kræver formentlig mere at hjælpe økonomien tilbage på fode og få ejendomsmarkedet på ret køl igen.

- Der venter formentlig yderligere lempelser i de kommende kvartaler, siger han ifølge Reuters.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT