USA indskærper advarsel til amerikanere i Libanon

22. SEP 2024 • 02:00UDLAND

Amerikanske statsborgere bør forlade Libanon, mens der stadig er kommercielle fly ud af landet, lyder det.

USA's udenrigsministerium har lørdag opfordret amerikanske statsborgere i Libanon til at forlade landet, mens det stadig er muligt for dem at komme med kommercielle fly derfra.

Sådan lyder det i en opdatering af USA's rejsevejledning for Libanon.

Opdateringen kommer, mens konflikten mellem Israel og den militante gruppe Hizbollah i Libanon den seneste uge er blusset gevaldigt op.

- Grundet den uforudsigelige karakter af den igangværende konflikt mellem Hizbollah og Israel og de seneste eksplosioner på tværs af Libanon, herunder i Beirut, opfordrer den amerikanske ambassade amerikanske statsborgere til at forlade Libanon, mens der stadig er kommercielle fly i drift, lyder det.

- På dette tidspunkt er kommercielle fly stadig tilgængelige, men (de flyver med, red.) nedsat kapacitet. Hvis sikkerhedssituationen bliver forringet, kan de kommercielle muligheder forsvinde, lyder det.

I slutningen af juli opdaterede USA sin rejsevejledning til Libanon, så alle rejser til landet blev frarådet. Det skete efter et angreb mod det sydlige Beirut, som er Libanons hovedstad.

Det oplyses ikke, hvor mange personer med amerikansk statsborgerskab, der menes at opholde sig i landet.

Fredag angreb Israel igen Beirut.

Ifølge det libanesiske sundhedsministerium blev i alt mindst 37 dræbt.

Ifølge Hizbollah gjaldt det 16 medlemmer af den politiske og militante bevægelse - blandt andre den højtstående militærleder Ibrahim Aqil, der stod i spidsen for Radwan-styrken, som er en eliteenhed hos Hizbollah.

Fredagens angreb - samt eksplosioner i walkie-talkier og personsøgere tilhørende Hizbollah-medlemmer - har fået frygten for optrapning mellem Israel og Hizbollah til at stige.

Mange antager, at Israel står bag eksplosionerne. Israel har hverken be- eller afkræftet at have været involveret i de dødelige eksplosioner i elektronisk udstyr, som sårede tusindvis i Libanon. Mindst 39 blev dræbt.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT