Mindst 12 er såret efter angreb mod boligblok i Kharkiv

22. SEP 2024 • 00:49UDLAND

Ifølge Kharkivs borgmester brugte Rusland lørdag aften en gps-guidet bombe til at angribe boligblok i byen.

Russiske styrker har lørdag aften angrebet en boligblok i Ukraines næststørste by, Kharkiv. Mindst 12 personer er blevet såret, og der er blevet igangsat en evakuering af flere beboere.

Det oplyser Kharkivs borgmester, Ihor Terekhov, på beskedtjenesten Telegram ifølge Reuters.

Kharkiv, som ligger omkring 30 kilometer fra grænsen til Rusland, har også tidligere været et hyppigt mål for russiske angreb.

Ihor Terekhov oplyser, at angrebet blev udført med en gps-guidet bombe, og at redningsfolk arbejder på stedet.

Ifølge borgmesteren er mange af vinduerne i etagebyggeriet blevet sprunget i stykker, og omkring 60 af bygningens beboere er blevet evakueret.

Det fremgår ikke, om nogen af de 12 sårede er i livsfare.

Den statslige tv-station Suspilne melder, at bomben landede i et træ nær indgangen til boligblokken. Her lyder det også, at flere biler samtidig eksploderede, mens andre brød ud i brand.

Oleh Synegubov, som er guvernør i regionen Kharkiv, oplyser, at et barn er blandt de sårede.

Han siger også, at der har været i alt to angreb mod byen og et angreb nær byen Izyum, som ligger i samme region sydøstligt for byen Kharkiv, som har medført brand i to huse.

Også fredag blev Kharkiv ramt af angreb fra Rusland. Her blev 15 såret.

I byen Kurakhove, som er et af Ruslands fokuspunkter i Donetsk-regionen, blev en person desuden dræbt i et angreb, siger de lokale myndigheder.

I regionen Sumy, som ligger nordøstligt i Ukraine, har russiske luftfartøjer samtidig angrebet energiinfrastruktur i byen Sjostka.

Sumy er også en af de regioner, der ofte rammes af angreb fra Rusland. Sumy ligger på den anden side af Ruslands Kursk-region, hvor Ukraine i sidste måned gik ind med soldater.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT